Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika Ribnica/Novo mesto/Obrežje

V Ribnici pri Obrežju v tovornem vozilu odkrili 35 migrantov

Piše: STA

Čas objave:
19.09.2019 10:42

Brežiški policisti so v sredo dopoldne med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ribnice pri Obrežju ustavili tovorno vozilo znamke Mercedes italijanskih registrskih oznak. Ugotovili so, da Italijan in Tunizijec v vozilu prevažata 35 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo, so sporočili iz Policijske uprave Novo mesto.

Italijanu in Tunizijcu so policisti odvzeli prostost in ju pridržali, zasegli so jima tudi vozilo. Zaradi kaznivega dejanja prepovedane pomoči prehajanja meje ali ozemlja države bodo proti njima vložili kazensko ovadbo in ju privedli k preiskovalnemu sodniku.

Za prevažanje tujcev čez mejo, ki nimajo dovoljenja za vstop v Slovenijo ali prebivanje v njej, je po kazenskem zakoniku zagrožena zaporna kazen do petih let in denarna kazen.

Prav tako v sredo so policisti v Rosalnicah pri Metliki prijeli sedem državljanov Bangladeša, ki so pred tem na nezakonit način prestopili državno mejo, in Alžirca, ki jim je pred tem pomagal. Alžirca so s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, postopki z državljani Bangladeša pa še niso zaključeni.