ales hojs bobo6 Svet24.si

Aleš Hojs pomotoma objavil zasebno sporočilo: ...

elektrika (1) Svet24.si

Ste pripravljeni na večdnevni električni mrk?

čaj, pitje čaja Svet24.si

Čaji, ki preženejo nespečnost, prehlad, ...

janez jansa ek Reporter.si

Zakaj Janša ne pove, kaj zameri evropskima ...

Dikaucic-interpel Necenzurirano

Vladavina lopovov #kolumna

Par_1 Njena.si

Kmetija: Aljažev odziv na Linine razgaljene ...

ronaldo pink Ekipa24.si

Prosila Ronalda in DOBILA! Ameriška zvezdnica ...

Kronika Ribnica/Novo mesto/Obrežje

V Ribnici pri Obrežju v tovornem vozilu odkrili 35 migrantov

Piše: STA

Čas objave:
19.09.2019 10:42

Brežiški policisti so v sredo dopoldne med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ribnice pri Obrežju ustavili tovorno vozilo znamke Mercedes italijanskih registrskih oznak. Ugotovili so, da Italijan in Tunizijec v vozilu prevažata 35 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo, so sporočili iz Policijske uprave Novo mesto.

Italijanu in Tunizijcu so policisti odvzeli prostost in ju pridržali, zasegli so jima tudi vozilo. Zaradi kaznivega dejanja prepovedane pomoči prehajanja meje ali ozemlja države bodo proti njima vložili kazensko ovadbo in ju privedli k preiskovalnemu sodniku.

Za prevažanje tujcev čez mejo, ki nimajo dovoljenja za vstop v Slovenijo ali prebivanje v njej, je po kazenskem zakoniku zagrožena zaporna kazen do petih let in denarna kazen.

Prav tako v sredo so policisti v Rosalnicah pri Metliki prijeli sedem državljanov Bangladeša, ki so pred tem na nezakonit način prestopili državno mejo, in Alžirca, ki jim je pred tem pomagal. Alžirca so s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, postopki z državljani Bangladeša pa še niso zaključeni.