nemška policija, splošna, kraj zločina Svet24.si

Ljubosumni mož zadavil ženo, nato organiziral ...

Mateja Logar Svet24.si

Zapirala bi tudi Logarjeva, a le prostovoljno

wholefoods Svet24.si

VIDEO: To so količine hrane, ki jih stran mečejo...

katja jagodic Reporter.si

Odvetnik: Starši po cepljenju umrle Katje lahko ...

andrej-vizjak Necenzurirano

Minister Vizjak medijskemu mogotcu: Zakaj bi ...

Ko potrka ljubezen Njena.si

Serija Ko potrka ljubezen se vrača na male ...

skender kosic Ekipa24.si

Ni mogel verjeti! Glejte, kaj je Kosić po koncu ...

Kronika Novo mesto, Črnomelj, Šentjernej, Dobova

V Rožnem Dolu zapeljal s ceste, v Novem mestu s skirojem v avto

Piše: R.K.

Čas objave:
28.05.2021 13:19

V Rožnem Dolu na območju PP Črnomelj je včeraj nekaj po 11. uri voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste. Lažje poškodovanega 57-letnega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti mu bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Nekaj pred 15. uro se je zgodila prometna nesreča v Novem mestu. Policisti PP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je mladoletnik vozil električni skiro iz smeri Glavnega trga proti Seidlovi cesti in zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad skirojem ter trčil v osebni avtomobil. Lažje poškodovanega mladoletnika so oskrbeli v novomeški bolnišnici.

Spregledala kolesarja
Okoli 19. ure je v Črnomlju 55-letna voznica osebnega avtomobila v križišču ob zavijanju levo odvzela prednost kolesarju. Mladoletnega kolesarja, ki je po trčenju padel in se lažje poškodoval, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročiteljici nesreče so policisti izdali plačilni nalog.

Odpeljala s kraja nesreče
Trebanjski policisti so bili okoli 16. ure obveščeni o prometni nesreči na Mirni, kjer naj bi voznica osebnega avtomobila zaradi nepravilnega premika z vozilom trčila v kombi in odpeljala s kraja nesreče. Na podlagi opisa vozila so kršiteljico izsledili in med postopkom ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so ji zasegli in o kršitvah z
obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine
V Orehovici na območju PP Šentjernej je nekdo izkoristil odsotnost stanovalke, ki se je nahajala na vrtu, skozi odprta vrata vstopil v stanovanjsko hišo in odtujil okoli 40 evrov.V Hrastnem na območju PP Trebnje je dopoldne neznanec skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar in zlat nakit. Lastnica ocenjuje, da je oškodovana za 5000 evrov.

V noči na 28. 5. je v Trebnjem nekdo skozi vhodna vrata vlomil v gostinskilokal in odtujil menjalni denar.

Posredovali zaradi prepira in dva kršitelja pridržali
Okoli 20.30 so policiste poklicali na pomoč iz naselja Prapreška pot, kjer naj bi opita kršitelja grozila s pretepom. 25-letni in 28-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov nista pomirila in nista upoštevala opozoril in ukazov, zato so zoper njiju uporabili prisilna sredstva, ju obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so jima izdali plačilni nalog.

Poskusi izmika mejni kontroli
Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti na mejnem prehodu Obrežje so pri kontroli štirih tovornih vozil srbskih, romunskih in turških registrskih oznak na vstopu v Slovenijo, na podvozju in med tovorom odkrili sedem državljanov Afganistana, ki so se na ta način poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo.

Policisti PMP Dobova so med kontrolo tovornega vlaka na vstopu v Slovenijo v vagonih, naloženih s hlodovino, odkrili sedem državljanov Maroka in državljana Iraka, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli. Tujce so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.