nika kovač, 8. marec1 Svet24.si

8. marec zapravil preveč, sedaj prosijo za denar

Princ Harry Svet24.si

Princ Harry imel afero

predcasno glasovanje referendumi 2022 gospodarsko m24 Necenzurirano

SDS so mesta spet rekla "ne"

ljudmila novak m24 Reporter.si

Ljudmila Novak namignila Janezu Janši: »Janez, ...

nk olimpija 22 mm Ekipa24.si

Na mizi vodstva zmajev ponudba, ki je ne gre ...

diana Odkrito.si

Škandali, ki bi jih kraljeva družina najraje ...

doncic dallas (3) Ekipa24.si

Veliki derbi in Ronaldo istočasno na televiziji? ...

Kronika Novo mesto, Sevnica, Metlika

V Sevnici pijan nadlegoval zdravstvene delavce

Piše: R.K.

Čas objave:
03.01.2022 11:05

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 31. 12. 2021 in 3. 1. 2022 intervenirali v 148 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 517 klicev.

Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je ena oseba huje poškodovala, dve prometni nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami in 22 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Pridržali so voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 35-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in dva kršitelja pridržali. V večini primerov je šlo za moteče predvajanje glasne glasbe, uporabo pirotehničnih izdelkov, streljanje in spore v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, poškodovanja tuje stvari, goljufije, ponarejanja dokumentov in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

Motorist huje poškodovan
31. 12. nekaj po 17. uri so bili obveščeni o padcu motorista pri Dolnjem Suhorju pri Metliki. Policisti PP Metlika so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 35-letni motorist zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem in padel. Povzročitelj nesreče, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,61 miligramov alkohola. Reševalci so ga odpeljali v bolnišnico, kjer so mu oskrbeli hujšo poškodbo roke. Policisti bodo zaradi kršitev cestno prometnih predpisov zoper 35-letnega kršitelja uvedli postopek o prekršku. Določila Zakona o pravilih cestnega prometa in Zakona o voznikih za omenjene kršitve določajo globo v višini 2.000 evrov.

Pijanega kršitelja pridržali
Policisti PP Novo mesto so bili 31. 12. popoldne obveščeni o nevarni in nezanesljivi vožnji voznika osebnega avtomobila na območju Novega mesta. Takoj so se odzvali in na podlagi opisa vozila kršitelja ustavili. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. 51-letnemu kršitelju so odvzeli prostost in
ga odpeljali v prostore za pridržanje. O kršitvah cestno prometnih predpisov bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.Pod vplivom alkohola nadlegoval zdravstvene delavce
Sevniške policiste so v noči na 1. 1. poklicali na pomoč iz zdravstvene ustanove, kjer naj bi pijan moški nadlegoval zdravstvene delavce in jih žalil. 29-letni kršitelj, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

Poškodovanje tuje stvari
V noči na 31. 12. je na parkirnem prostoru na Foersterjevi ulici v Novem mestu nekdo poškodoval osebni avtomobil VW polo in povzročil za okoli 600 evrov škode.

Nezakoniti prehodi državne meje
Med 31. 12. 2021 in 3. 1. 2022 so policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Velike Doline(PP Brežice) izsledili in prijeli sedem državljanov Afganistana in pri Smedniku (PP Krško) dva državljana Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.