Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika Novo mesto/Črnomelj/Metlika

Streljanje na Dolenjskem in v Beli krajini

Piše: STA

Čas objave:
01.01.2020 15:49

Silvestrska noč za policiste ni bila nič kaj praznična. Skupno so obravnavali 68 različnih prekrškov in 25 kaznivih dejanj, nekaj lažjih poškodb zaradi pirotehnike, na Dolenjskem in v Beli krajini tudi streljanje. Pri varovanju več kot 50 javnih prireditev na silvestrovo je sodelovalo 440 policistov, so sporočili s policije.

Policisti v Novem mestu, Metliki in Črnomlju so obravnavali tudi več prijav streljanja, od katerih gre v nekaj primerih verjetno za uporabo pirotehnike. V dveh naseljih v okolici Novega mesta in v naselju v okolici Metlike so uspeli zaradi hitre intervencije najti in zaseči tulce vojaškega streliva, preden bi jih osumljenci pospravili.

083711_172410_policija_nocna_rkrka1.jpg

Na Kuzarjevem kalu je krogla neznanega kalibra priletela v žleb stanovanjske hiše, poškodovan ni bil nihče. Okrog 2. ure ponoči so policisti opravili hišno preiskavo v Brezju, kjer naj bi se skrival osumljenec z orožjem. Zaradi streljanja in suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti obravnavajo 31-letnika iz okolice Novega mesta in 38-letnika iz okolice Metlike. Policijska preiskava še poteka, so še sporočili z novomeške policijske uprave.

063319_171493_policija_nocna_new1_rkrka.jpg

Novomeške policiste pa so v torek popoldne poklicali v Rakovnik pri Birčni vasi, kjer so lastniki ugotovili, da so jim s pašnika ukradli ovna, tri breje ovce in jagnje.