Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika Novo mesto

V streljanju v Brezju poškodovana ženska

Piše: STA

Čas objave:
30.05.2020 15:23

S PU Novo mesto so danes sporočili, da so jih v petek okoli 19.30 obvestili o streljanju v Brezju. Po dosedanjih ugotovitvah je med več osebami prišlo najprej do spora in groženj, nato pa je 32-letni domačin uporabil tudi pištolo. V dogodku je bila lažje poškodovana 34-letnica. Reševalci so jo zato odpeljali na pregled v novomeško bolnišnico.

Na kraj  je prišlo več policijskih patrulj in posebna policijska enota. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja so pridržali 32-letnega domačina. V preiskavo se je vključil sektor kriminalistične policije, o dogodku so obvestili dežurnega preiskovalnega sodnika in okrožno državno tožilko. Vse okoliščine poškodbe 34-letnice še niso znane. Po pregledu so jo odpustili iz bolnišnice.

Kot so pojasnili na Policijski upravi (PU) Novo mesto, osumljenec nima orožne listine. Policisti so ga v zadnjih letih zaradi kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete ter kaznivih dejanj zoper življenje in telo obravnavali že 24-krat. "Policijska preiskava in aktivnosti še potekajo, zato zaenkrat zaradi interesa preiskave drugih podatkov ne bomo posredovali javnosti," so še zapisali na policiji.