nika kovač, 8. marec1 Svet24.si

8. marec zapravil preveč, sedaj prosijo za denar

Princ Harry Svet24.si

Princ Harry imel afero

predcasno glasovanje referendumi 2022 gospodarsko m24 Necenzurirano

SDS so mesta spet rekla "ne"

ljudmila novak m24 Reporter.si

Ljudmila Novak namignila Janezu Janši: »Janez, ...

ronaldo (2) Ekipa24.si

Fifa razblinila vse dvome o zadetku Ronalda: Ali ...

profimedia-0471541690 Odkrito.si

Zapustil nas je igralec Davor Janjić

doncic dallas (3) Ekipa24.si

Veliki derbi in Ronaldo istočasno na televiziji? ...

Kronika

V trgovini nabrali, a ne bi plačali

Piše: R.K.

Čas objave:
24.12.2021 12:22

Policisti PU Novo mesto so na številko 113 sprejeli 290 klicev, od tega je bilo 71 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije. Največ dogodkov je bilo povezanih s področjem prometne varnosti in kriminalitete. Policisti so obravnavali dvanajst prometnih nesreč z materialno škodo in dve z lahkimi telesnimi poškodbami.

Nekaj po deseti uri zvečer so občani na cesti Krško – Zdole ob cesti opazili razbito vozilo z okrvavljeno notranjostjo in sproženimi varnostnimi blazinami. Policisti so ugotovili, da je voznik zapeljal s ceste in trčil v drevo, nato pa očitno poškodovan kraj zapustil. 53-letnega voznika so slabo uro po dogodku našli doma, okrvavljenega in poškodovanega ter na kraj poklicali reševalce, ki so ga oskrbeli in s sumom lahkih telesnih poškodb odpeljali v bolnišnico. Odrejeni preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,68 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Prometni policisti so na avtocesti pri izvozu Slovenska vas v petek zjutraj, okoli pete ure, obravnavali prometno nesrečo treh vozil, v kateri je bila ena oseba lažje poškodovana. Po prvih ugotovitvah je 65-letni voznik zaradi neprilagojene hitrosti trčil v pred seboj vozeče vozilo, ki ga je nato odbilo v še eno vozilo. V nesreči se je 28-letna voznica vozila, v katero je trčil nepreviden voznik, lažje poškodovala. Pri nobenem od udeležencev niso ugotovili prisotnosti alkohola.

Lahka telesna poškodba
Krški policisti so v noči iz četrtka na petek v Veliki vasi obravnavali kršitev javnega reda in miru, v kateri sta bili dve osebi lažje poškodovani. Po prvih ugotovitvah je prišlo do prepira med vsaj tremi osebami, pri čemer naj bi eden od trojice preostala dva pošprical s solzivcem in ju porezal z ostrim predmetom. Policisti še preverjajo okoliščine dogajanja.

Prepir med vožnjo se je zaključil na Obrežju
Policisti so na mejnem prehodu Obrežje obravnavali dva tujca, ki sta se stepla. Kot so ugotovili, naj bi voznik bošnjaških tablic in voznik švicarskih tablic vozila drug za drugim po avtocesti v smeri Obrežja. Pri tem naj bi si že nekaj gestikulirala, pred mejnim prehodom pa sta se ustavila in gestikulacija udejanjila najprej verbalno, nato pa še fizično. Eden od voznikov je drugega udaril, slednji pa je vzel iz vozila teleskopsko palico in mu poškodoval vozilo. Nadaljevanje so preprečili policisti, ki bodo oba kazensko ovadili – enega zaradi povzročitve lahke telesne poškodbe, drugega za poškodovanje tuje stvari.V trgovini nabrali, a ne bi plačali
Zvečer okoli sedme so klicali novomeške policiste v trgovino na Ljubljanski cesti, kjer so zalotili 26-letnika iz območja Krškega, ki je v trgovini nabral za 173 evrov različnih suhomesnatih izdelkov ter nato z vozičkom odpeljal iz trgovine brez plačila. Dogajanje je opazil varnostnik, stekel za njim in ga zadržal do prihoda policistov. Zaradi tatvine ga bodo kazensko ovadili.

Okoli osme so varnostniki zadržali 22-letnico, ki je v trgovini na Kočevarjevi v Novem mestu vzela steklenico alkoholne pijače in jo skrila ter se tako hotela ogniti plačilu. Varnostnik je osebo ustavil pred izhodom iz trgovine – začelo se je kričanje in prerivanje a je varnostnik 22-letnico uspel zadržati do prihoda policistov, ki jo bodo kazensko ovadili.

Mejne zadeve in tujci
Črnomaljski policisti so dopoldne v Preloki prijeli pet državljanov Gambije, ki so v Slovenijo vstopili mimo mejnega prehoda. Okoli tretje ure so na istem območju prijeli še šest državljanov Gambije ter državljana Malija in Ugande.

Brežiški policisti so ponoči v Ločah prijeli deset državljanov Afganistana, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. Postopki s tujci še niso zaključeni.