denar, bankovec, 500 Svet24.si

V Sloveniji na pozabljenih računih 19 milijonov ...

20180703-00871491 Svet24.si

Janša si je z milijoni zagotovil njegovo podporo,...

karin1 Svet24.si

Je ženskam v igralskem poklicu težje kot ...

policija, policijska ura, koronavirus, epidemija bobo Reporter.si

Sistem v javnem sektorju je bolj trdoživ in ...

20211011-01087832 Necenzurirano

Bojana Beović je le še zvočnik vlade #kolumna

samsung-galaxy-z-flip3-5g, maja-ferme Njena.si

Popolno darilo za vsako torbico – je majhen, ...

masle padec Ekipa24.si

ZMRAZI DO KOSTI! Slovenski skakalec utrpel ...

Kronika Tržišče, Trebnje

V Tržišču prijeli tatova, v Trebnjem pridržali moškega, ki je razgrajal in grozil

Piše: R.K.

Čas objave:
27.10.2021 11:54

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 60 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 190 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 13 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Posredovali so zaradi 14-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini,
groženj, poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi požara, kurjenja v naravnem okolju in nezakonitih prehodov državne meje.

Prijeli tatova
Okoli 14.30 so bili obveščeni, da naj bi v Tržišču neznanca z dvorišča stanovanjske hiše kradla predmete in grozila lastniku. Sevniški policisti so takoj odšli na kraj in izsledili ter prijeli 54-letnega moškega in 51-letno žensko z območja Trebnjega. Zaradi neupoštevanja opozoril in ukazov so zoper oba uporabili prisilna sredstva, ju obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zasegli so jima ukradene predmete, avtomobil in predmete, s katerimi sta grozila oškodovancu. Zoper oba bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.


V Brežicah je v noči na 27. 10. nekdo skozi okno vlomil v gostinski lokal. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Pridržali moškega, ki je razgrajal in grozil
Trebanjske policiste so okoli 18. ure poklicali na pomoč iz okolice Trebnjega, kjer naj bi moški razgrajal na dvorišču stanovanjske hiše. 45-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril, zato so uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in pridržali. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Žuničev, Preloke in Učakovcev (PP Črnomelj) izsledili in prijeli 25 državljanov Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.