Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika Velike Lašče, Kočevje, Grosuplje

FOTO: V Velikih Laščah trčila vlak in motorist

Piše: R.K.

Čas objave:
29.10.2021 17:37

Ob 12.31 sta v bližini naselja Dolnje Retje v občini Velike Lašče trčila vlak in motorist. Vlak je po trčenju motor skupaj z motoristom potiskal pred seboj še približno 150 metrov, pri tem je motor ostal ukleščen pod vlakom, motorist pa se je poškodoval. Gasilci PGD Ribnica so zavarovali kraj nesreče, oskrbeli poškodovanega do prihoda reševalcev NMP in s tehničnim posegom izvlekli motor izpod vlaka.

Ob 12.19 je posadka helikopterja Slovenske vojske skupaj z dežurno ekipo HNMP s helikopterjem prepeljala obolelo osebo iz Kočevja v UKC Ljubljana. Kraj pristanka helikopterja v Kočevju so zavarovali gasilci PGD Kočevje.

Ob 7.57 sta na dolenjski avtocesti v predoru Mali vrh v smeri Ljubljane trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana in PGD Grosuplje so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih in posuli po vozišču razlite motorne tekočine. V nesreči je bila udeležena tudi nosečnica, ki so jo reševalci NMP UKC Ljubljana preventivno prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 5.31 se je na Bizeljski cesti v Brežicah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena kolesar in voznik osebnega vozila. V nesreči lažje poškodovanega kolesarja so oskrbeli reševalci NMP Brežice in ga prepeljali v SB Brežice.