Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika

Napolnili vozičke in odšli brez plačila

Piše: R.K.

Čas objave:
19.11.2021 16:44

Policisti so od zadnjega poročanja na številko 113 sprejeli 241 klicev, od tega je bilo 66 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije. Največ dogodkov je bilo povezanih s področjem kriminalitete.

Vlomi in tatvine
Popoldne je v Krškem nekaj pred tretjo uro popoldne več oseb z nakupovalnim vozičkom krožilo po trgovini in nabiralo artikle. Nato so izkoristili gnečo ob blagajni in artikle odpeljali brez plačila, preden so jih zaposleni uspeli ustaviti.

V Žužemberku so neznanci odpeljali dve bali silaže okrogle oblike, ki sta bili pri kozolcu ob cesti Žužemberk – Reber. Vsaka bala (zavita v folijo) je težka približno šesto kilogramov. Lastnik domneva, da so to storili med petkom prejšnjega tedna in četrtkom.

Policiste so zvečer klicali v Stranje pri Škocjanu zaradi tatvine mesa. Na kraju so ugotovili, da so neznanci med sredo in četrtkom vstopili v odklenjeno shrambo ob garaži in iz zamrzovalnih skrinj odnesli več svinjskega mesa ter trideset piščancev. Lastnikom so povzročili za nekaj sto evrov škode.

Prijeli tatove lesa
Policisti iz Dolenjskih Toplic zjutraj so v Soteski ustavili tovorno vozilo, ki je prevažal deblo javorja, ki je bil pred dan posekan in odpeljan iz državnega gozda na območju Podstenic. V postopku so ugotovili, da voznik in sopotnik ne vesta točno povedati, kjer in kako sta prišla do debla, pod katerim se je šibilo tovorno vozilo. Izkazalo se je, da 71-letnega voznika in 51-letnega sopotnika poznajo iz prejšnjih postopkov. Nadalje so ugotovilo, da je za slednjega sodišče zaradi prejšnjih kaznivih dejanj razpisalo tiralico. Odvzeli so mu prostost in odpeljali v pridržanje, posekano deblo pa so prevzeli revirni gozdarji. Osumljenca bodo kazensko ovadili.


Mejne zadeve in tujci
Okoli pol osme ure zjutraj so črnomaljski policisti pri Preloki prijeli dvanajst državljanov Afganistana, ki se državno mejo prestopili na nezakonit način. Brežiški policisti so pri Ponikvah popoldne prijeli sedem državljanov Turčije, ki so v Slovenijo prišli mimo mejnih prehodov.

Zaradi kurjenja uvedli postopek o prekršku
Novomeški policisti so dopoldne in popoldne trikrat posredovali v naselju v okolici Novega mesta zaradi nedovoljenega kurjenja plastike in drugih komunalnih odpadkov ter električnih kablov, s katerim so zadimili bližnjo okolico. V vsaki intervenciji so zalotili po dva kršitelja, ki sta kurila, tako, da so na koncu postopek uvedli za šest oseb.

Zasegli prepovedano drogo in petarde
Krški policisti so na podlagi sodne odredbe zaradi suma, da bodo pri preiskavi našli prepovedano drogo, v Leskovcu pri Krškem zjutraj opravili hišno preiskavo. Pri hišni preiskavi so zasegli okrog 500g zelenih posušenih rastlinskih delcev (sum, da gre za prepovedano drogo) ter dva tisoč petsto petard in nekaj nabojev, za katere osumljeni ni imel ustrezne listine. Za najdene in zasežene predmete bodo uvedli postopek o prekršku.