Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Kronika Žužemberk, Metlika

V Žužemberku zalilo pritlične prostore hiše

Piše: Radio Krka/ReCoNovo mesto/Sta

Čas objave:
15.05.2016 08:01

ReCo Novo mesto poroča, da je v soboto meterona voda zalila pritlične prostore stanovanjske hiše v Žužemberku, v Metliki pa so gorele saje v dimniku stanovanjske hiše.

V soboto ob 19.12 je v ulici Breg v Žužemberku meteorna voda iz brežine zalila pritlične prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Žužemberk so očistili poplavljene prostore in pomagali pri zaščiti pohištva. Pogodbeni izvajalec je z delovnim strojem preusmeril meteorno vodo mimo stanovanjske hiše.

V soboto ob 23.35 so v Gornji Lokvici v občini Metlika gorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Lokvica so požar pogasili, očistili in pregledali območje dimnika.

Težave so včerajšnji nalivi povzročali tudi drugod po državi
Zaradi meteornih vod, ki so zalile nižje dele stavb, so imeli gasilci precej dela na območju Brezovice, Kamnika in Škofje Loke, pa tudi ponekod drugod.

Med drugim so gasilci morali s protipoplavnimi vrečami pred poplavljanjem in vdorom meteorne vode zavarovati stanovanjsko hišo v Kamniku pod Krimom v občini Brezovica. V Preserjah pri Brezovici pa so zaradi vode, ki je zalivala hlev, morali reševati živino, piše na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

V naselju Janeče v občini Ravne na Koroškem je popoldne voda zalivala regionalno cesto Ravne-Prevalje v občini Ravne na Koroškem, ki pa so jo delavci cestnega podjetja že očistili.

SEVNICA
Ob 8.52 je na relaciji Zavratec–Sevnica na cestišče padlo drevo. Posredovali so dežurni delavci podjetja CGP Sevnica, ki so drevo odstranili.


KRŠKO
Ob 10.38 je v naselju Dovško, občina Krško, povišan vodostaj potoka ogrožal stanovanjski objekt. Posredovali so gasilci PGD Senovo, ki so objekt zaščitili s protipoplavnimi vrečami.

SEVNICA
Ob 11.33 je narasla reka Mirna poplavila cesto pri kraju Križišče v občini Sevnica. Dežurni delavec Komunale Sevnica je cesto zaprl za ves promet. Obvoz je ustrezno označen.

KRŠKO
12:56 Zemeljski plaz na cesti pri kraju Nova gora, občina Krško.