Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika Novo mesto

V&F: V Zalogu gori industrijski obrat družbe Ekosistemi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
03.03.2013 18:12

V Zalogu pri Straži, v podjetju Ekosistemi je okoli 18. ure zagorela odpadna plastika. Gasilci opozarjajo krajane Zaloga, Dolnje Straže, Straže, Podgore, Češče vasi in ostalih okoliških krajev, naj zapirajo okna.

Ob 6.37 se je na regionalni cesti pri odcepu za kraj Lomno v občini Krško zgodila prometna nesreča, v kateri je voznik osebnega vozila zapeljal na brežino izven cestišča. Reševalec NMP ZD Krško je poškodovano osebo, ki je utrpela lažje poškodbe oskrbel. Gasilci PGE Krško so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, z dvigalom postavili vozilo na cestišče, pomagali avtovleki pri nalaganju vozila, cestišče posuli z vpojnimi sredstvi in ga počistili.

V popoldanskih urah je zagorelo v podjetju EKOSISTEMI v Prečni. Ob 18.05 je bila v Zalogu 21, občina Straža, zaradi požara na industrijskem objektu,sprožena sirena sistema javnega alarmiranja. Gasilci opozarjajo prebivalce, naj zaprejo okna, ker je zagorela plastika.

Trenutno, 19.29h,  gasilci črpajo vodo iz Krke, ker naj bi bil na vodnem omrežju premajhen pritisk. Požar gasijo tudi gasilci GRC Novo mesto. Na kraju dogodka so tudi policisti.

V plamenih je cel obrat za predelavo lesne biomase. V podjetju sicer izdelujejo končne produkte lesnih in alternativnih goriv.

Požar gasijo, 20.15h, gasilci GRC Novo mesto, PGD Dolnja Straža, Vavta vas, Šmihel pri Novem mestu, Prečna in Mali Podljuben, Otočec in Kamence. Trenutno se ukvarjajo s sanacijo pogorišča in sprotnim gašenjem.


Martin Krštinc poveljnik civilne zaščite Straža o požaru


Požar v industrijskem obratu v Zalogu


Požar v obratu kjer predelujejo lesno biomaso