Štatenbeg, Makole Svet24.si

Do usodnega DA brezplačno, lahko pa tudi ...

astro Svet24.si

Horoskop za soboto, 28. januarja

2023-01-27 22.41.37 Necenzurirano

Ali Tomašič in Možina verjameta, da Zemlja ni ...

borut pahor pisarna pl Reporter.si

Poglejte, koliko nadomestila bo prejemal Borut ...

adam delius Ekipa24.si

Olimpija zahteva 2,5 milijona evrov za mladeniča,...

Wednesday je med najbolj priljubljenimi serijami Odkrito.si

Netflix: »Zato ukinjamo serije, prihodnost je ...

doncic poskodba Ekipa24.si

Največji šok! Luka Dončić s hudo poškodbo, ...

Kronika

Vas je v prometu ogrožal voznik rdečega vozila Alfa romeo?

Piše: R.K.

Čas objave:
30.11.2022 07:53

Policisti pozivajo vse, ki jih je v ponedeljek med 17. in 17.20 voznik rdečega vozila Alfa romeo na relaciji Kronovo - Otočec - Gumberk ogrožal, da to sporočijo na številko 113.

Včeraj smo poročali o dogajanju v okolici Novega mesta, ko je osumljenec bežal pred policisti in namerno trčil v službeno vozilo policije. Iz PU Novo mesto so sporočili, da so novomeški kriminnalisti so že ugotovili identiteto pobeglega voznika, gre za 35-letnega osumljenca iz okolice Novega
mesta. Hkrati pozivajo vse, ki so bili v ponedeljek, 28. novembra, med 17. in 17.20 udeleženi v prometu
na relaciji Kronovo - Otočec - Gumberk, Dolenja vas in jih je voznik osebnega avtomobila Alfa romeo rdeče barve ogrožal, da to sporočijo na številko 113.

Spomnimo:

Policisti Specializirane enote za nadzor državne meje so med opravljanjem nalog na avtocestnem postajališču Starine v ponedeljek  nekaj po 17. uri opazili voznika osebnega avtomobila Alfa romeo z nameščenimi registrskimi tablicami na vozilu, ki so bile očitno ponarejene. Zapeljali so za njim in ga ustavljali z uporabo svetlobnih in zvočnih signalov. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, nadaljeval je z vožnjo in ves čas pospeševal hitrost. Nevarni voznik je zapeljal preko mostov na Otočcu, potem ustavil sredi ceste, prestavil v vzvratno prestavo in se z veliko hitrostjo zaletel v prednji del službenega vozila. Po trčenju je zapeljal naprej, ponovno prestavil vzvratno in ponovno trčil v policiste, potem močno pospešil in nadaljeval z nevarno vožnjo proti Ratežu. Voznik je na enak način poskušal še dvakrat trčiti v službeno vozilo, vendar se je policistom uspelo trčenju izogniti. V Dolenji vasi je zapeljal s ceste preko travnate brežine in v potok, kjer je vozilo obstalo. Policisti so na kraju prijeli 20-letnega in 54-letnega osumljenca iz okolice Novega mesta, eden izmed osumljencev pa je pobegnil. 20-letnik je poskušal napasti policiste, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Kriminalisti nadaljujejo z aktivnostmi za izsleditev pobeglega osumljenca, z intenzivno preiskavo in ugotavljanjem okoliščin kaznivih dejanj nevarne vožnje v cestnem prometu in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.