profimedia-0778195429 Svet24.si

ZDA in Rusija enotni, da vojna Ukrajini lahko ...

prehitra vožnja Svet24.si

Med Rogozo in Framom zapravil 1200 evrov

B60K0632 Necenzurirano

Zakaj Darko Horvat rešuje očeta kozmodiska? ...

furlan puhar Reporter.si

Kučanova tajnica Špela napadla Alenko Puhar: ...

leotta 2 Ekipa24.si

Noseča in zelo vroča: Oboževalci kar ne morejo ...

Voditeljska ekipa Petra Rupnik, Simon Rosc in Milena Novak Odkrito.si

Svet24TV: »Vsako uro terjamo odgovore!«

doncic Ekipa24.si

Ni počitka za Dončića! Glejte kje in kako se je...

Kronika

Včeraj gorelo v Stranski vasi

Piše: R.K.

Čas objave:
25.03.2022 07:04

Regijski center za obveščanje sporoča, da je včeraj gorela hiša v Stranski vasi, zgodila se je prometna nesreča na dolenjski avtocesti, gasilcem pa so posredovali tudi nekaj klicev na pomoč zaradi požarov v naravi.

Včeraj kmalu po 17. uri je v Stranski vasi gorela stanovanjska hiša, osebno vozilo in trije gospodarski objekti. Gasilci GRC Novo mesto, PGD Stranska vas, Stopiče in Šmihel pri Novem mestu so požar na gospodarskih poslopjih pogasili. Hiše in osebnega vozila niso gasili zaradi nevarnosti eksplozije. Delavci Komunale Novo mesto so zaradi počenih cevi zaprli glavni vodovodni ventil naselja. Na kraju so bile pristojne službe.

Nesreče v cestnem prometu

Včeraj ob 17.15 je na avtocesti med priključkoma Novo mesto zahod in Novo mesto vzhod osebno vozilo zapeljalo s ceste, prebilo odbojno ograjo in se prevrnilo na bok. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali in razsvetljevali kraj nesreče, s tehničnim posegom rešili tri ukleščene osebe, z avtodvigalom postavili vozilo nazaj na kolesa, razlite motorne tekočine posuli z vpojnim sredstvom in pomagali reševalcem, delavcem DARS ter avtovleki. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so poškodovane oskrbeli na kraju in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Obveščene so bile pristojne službe.

Požari v naravnem okolju

24. 3. 2022 ob 21.35 je ob ulici Pot v Gaj v Novem mestu ob železniški progi gorela suha trava. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel pri Novem mestu so pogasili požar na površini 100 kvadratnih metrov.

24. 3. 2022 ob 21.58 je pri naselju Lokve, občina Črnomelj, v gozdu gorela podrast. Gasilci PGD Črnomelj so pogasili požar na površini okoli enega hektarja.

24. 3. 2022 ob 22.17 je v ulici Brezje v Novem mestu gorela podrast. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Kamence so pogasili požar na površini okoli 200 kvadratnih metrov.

24. 3. 2022 ob 22.28 je ob ulici Pot v Gaj v Novem mestu ob železniški progi ponovno gorela suha trava. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel pri Novem mestu so nadzorovali gorenje in požarišče obilno zalili z vodo.

24. 3. 2022 ob 23.18 je v ulici Brezje v Novem mestu gorela pnevmatika in podrast. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Kamence so pogasili požar na površini okoli 100 kvadratnih metrov.