testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Cene Prevc, Martin Golob Njena.si

Je znani župnik povedal preveč - se bo Cene ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Kronika

Več vlomov v vozila

Piše: R.K.

Čas objave:
05.10.2022 12:32

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 60 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 190 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vloma in tatvin. Posredovali so zaradi požara in nezakonitih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Vlom v avtomobil

V gozdu pri naselju Mačji dol na območju PP Trebnje je med 16.30 in 17. uro nekdo vlomil v parkiran osebni avtomobil in odtujil torbico z dokumenti in bančnimi karticami. Lastnico je oškodoval za okoli 1000 evrov.

Vlomi v vozila - poziv k upoštevanju osnovnih samozaščitnih ukrepov

V zadnjem obdobju so policisti ponovno obravnavali več vlomov v avtomobile. Storilci so vlamljali v vozila na parkirnih mestih in v avtomobile, parkirane v gozdovih in na gozdnih poteh. Policisti so v vseh primerih opravili oglede krajev kaznivih dejanj. Po preveritvi okoliščin in na podlagi opravljenih razgovorov je bilo ugotovljeno, da so bili v večini primerov žrtve tisti vozniki, ki so na vidnih mestih v vozilih nezavarovane pustili različne predmete, tudi denarnice z dokumenti in denar. Storilci so v vozila vlamljali na način, da so razbili stekla na vozilu in poleg odtujenih predmetov povzročili tudi premoženjsko škodo na vozilu. 

"Občane pozivamo k upoštevanju osnovnih samozaščitnih ukrepov, s katerimi lahko bistveno zmanjšajo tveganje, da postanejo žrtev kaznivega dejanja. Vsem svetujemo, da v vozilih brez nadzora ne puščajo predmetov, saj v takem primeru lahko hitreje postanejo žrtev vlomilcev. Tudi predmeti v vrečki ali torbici, ki sicer niso dragoceni, so lahko vaba za storilce, škoda na vozilu pa bo v tem primeru večja, kot je vrednost odtujenih predmetov," so zapisali v današnjem sporočilu za javnost policisti iz PU Novo mesto.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Bukošek, Brezje pri Veliki Dolini, Obrežje) izsledili in prijeli 12 državljanov Indije, osem državljanov Burundija, pet državljanov Iraka, štiri državljane Afganistana, dva državljana Pakistana in dva državljana Nepala. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

OSTALE ZADEVE

Požar

5. 10. nekaj po 4. uri so bili policisti obveščeni o požaru v nenaseljeni stanovanjski hiši v Družinski vasi. Požar so gasilci omejili in pogasili, zgorelo je ostrešje hiše. Policisti bodo danes opravili ogled požarišča in
nadaljujejo z zbiranje obvestil in ugotavljanjem vzroka za nastanek požara. O ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.