Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika Murska Sobota

Več vzrokov za jutranjo nesrečo na pomurki in dva mrtva

Piše: STA

Čas objave:
16.10.2017 12:48

Vzrokov za jutranjo prometno nesrečo na pomurki, v kateri sta v trčenju tovornega in osebnega avtomobila umrli dve osebi, je več. Tovornjakar je v gosti megli vozil vzvratno, voznik osebnega avtomobila pa prehitro, s prekratko varnostno razdaljo in še pod vplivom alkohola, je v današnji izjavi medijem pojasnil policijski inšpektor Srečko Šteiner.

Nesreča se je zgodila okoli 4.30 zjutraj, tik pred cestninsko postajo Dragotinci v smeri Lendave. Po prvih ugotovitvah policistov je voznik tovornega vozila zgrešil stezo za cestninjenje in zato zapeljal vzvratno, takrat pa je voznik osebnega avtomobila trčil v zadnji levi del tovornjaka.

Po besedah policijskega inšpektorja sektorja uniformirane policije na Policijski upravi (PU) Murska Sobota Srečka Šteinerja poškodbe na vozilih kažejo, da je voznik osebnega avtomobila vozil z prehitro, alkotest pa mu je izmeril 0,49 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, zato so zanj odredili tudi strokovni pregled.



Voznik osebnega avtomobila je policistom sicer zatrdil, da avtomobila ni vozil on, a je po besedah Šteinerja glede na ugotovitve malo verjetno, da bi vozil kdo drug.

Na kraju nesreče sta umrla sopotnika v osebnem avtomobilu na sprednjem in zadnjem sedežu, stara 28 in 39 let, voznik pa je bil lažje poškodovan. Potniki v osebnem avtomobilu so imel romunske in ukrajinske potne liste, vozilo pa je bilo registrirano v Litvi.