radio1 Svet24.si

Janša s Kurzem na Triglav, Avdić s Pitschko na ...

operacija, kirurginja Svet24.si

Kirurginja zarezala v napačno nogo! Kazen 2700 ...

Ursula von der Leyen Svet24.si

Predsednica Evropske komisije o obveznem cepljenju...

jezus janez jansa pf ukom Reporter.si

Ali se bodo danes poslanci NSI odločili za Jezusa...

20210604-01063296 Necenzurirano

Vizjak bi imel za šefa Triglavskega narodnega ...

Natalija Verboten - Kolekcija Sivka Njena.si

Natalija Verboten ne skriva uporabe botoksa

grilc Ekipa24.si

Sporočilo žene, ki TRGA SRCE: Smrt slovenskega ...

Kronika Dolenjska/Bela krajina/Posavje

Veseli decembrski konec tedna pester tudi za prometne policiste

Piše: STA

Čas objave:
16.12.2019 10:30

Prometni policisti so imeli prejšnji konec tedna tudi na Dolenjskem, Posavju in v Beli Krajini, polne roke dela predvsem z alkoholiziranimi vozniki, ki so poleg tega povzročali prometne nesreče, bežali pred policisti, vozili neregistrirane avtomobile in brez vozniškega dovoljenja. Eden se je tudi upiral pridržanju.

29-letni voznik je v petek nekaj pred 12. uro med Leskovcem pri Krškem in Veliko vasjo izsilil prednost 36-letnemu vozniku, katerega 21-letno potnico so reševalci odpeljali v bolnišnico. Povzročitelj je v litru izdihanega zraka imel 0,88 miligramov alkohola, zato ga bodo policisti ovadili zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu.

Alkohol je botroval nesreči, ki se je zgodila v petek zvečer pri Stranski vasi. 35-letni voznik je izgubil oblast nad vozilom in trčil v drevo. Napihal je 0,64 miligrama alkohola, zato so mu med drugim odvzeli vozniško dovoljenje.

V nedeljo popoldne pa so policisti v Stranski vasi pri Semiču ustavljali voznika avtomobila, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic. Znakov policistov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo. Pri Semiču so ga policisti vendarle ustavili in ugotovili, da 25-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil. Avtomobil so zasegli, kršitelju izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

V soboto nekaj po 18. uri je 19-letni voznik v vasi Ratež zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad avtomobilom in končal v prevrnjenem vozilu v potoku. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Črnomaljski policisti so v petek popoldne pri Tribučah ustavili 40-letnega voznika in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 1,12 miligrama alkohola (2,33 grama alkohola na kilogram krvi).

Krški policisti so v soboto zvečer ustavili 53-letnega voznika, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,66 miligramov alkohola oz. 1,37 grama alkohola na kilogram krvi.

Očitne znake alkoholiziranosti je kazal tudi 20-letni voznik, ki so ga novomeški policisti ustavili v noči na soboto. V litru izdihanega zraka je imel 1,02 miligrama alkohola (2,12 grama alkohola na kilogram krvi), poleg tega ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli in zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Podobne znake je kazal 50-letni voznik, ki so ga črnomaljski policisti ustavili v soboto v naselju Sovinek. Alkotest je odklonil, so pa policisti ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil so mu zasegli in o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.