zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Kronika Dallas

VIDEO: Napadalca v Dallasu razstrelili

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
08.07.2016 07:42

Pod streli štirih napadalcev je v četrtek zvečer v Dallasu padlo pet policistov, ranjenih pa jih je bilo pet, poleg njih pa še dva civilista. Policija je aretirala tri napadalce, četrtega, ki je povedal, da želi pobiti bele policiste zaradi pobijanja temnopoltih in se ni želel vdati, pa razstrelila z bombo.

Veliko vprašanj o motivu napadalcev tokrat ni, čeprav tri osumljence še vedno intenzivno zaslišujejo in preiskava se nadaljuje. Pokol je neposredna posledica dveh zadnjih primerov policijskega nasilja nad temnopoltima osumljencema v Louisiani in Minnesoti.

Župan Dallasa Mike Rawlings je dejal, da so skupaj štirje strelci zadeli 12 ljudi. Umrlo je pet policistov, pet jih je bilo ranjenih. Ranjena sta bila še dva civilista. Policija je uvodoma ujela tri ostrostrelce, ki so napadli z višjih zgradb, da so imeli boljši pregled. Policija je potem obkolila četrtega strelca - po neuradnih podatkih gre za 25-letnega Micaha Johnsona - in se z njim nekaj časa pogajala, vendar ni pokazal pripravljenosti na vdajo, zato so proti njegovemu položaju poslali robota z bombo, ki ga je razstrelila.

Med pogajanji je povedal, da želi pobijati bele policiste zaradi nasilja nad temnopoltimi. Trdil je tudi, da so po mestu nastavljene eksplozivne naprave, vendar jih policija doslej ni našla.


Prej smo poročali: 
V streljanju v Dallasu med četrtkovimi protesti proti policijskemu nasilju je po zadnjih podatkih umrlo 5 policistov, več je ranjenih, med njimi tudi civilist. Kot je objavila dallaška policija prek Twitterja, se je eden od osumljencev za streljanje predal, drugega je prijela policija.


Po streljanju v Dallasu med četrtkovimi protesti proti policijskemu nasilju, v katerem je po zadnjih podatkih umrlo pet policistov, so tri osumljence že prijeli, medtem ko četrti grozi, da so po mestu nastavljene številne bombe. Ranjenih je bilo šest policistov ter civilist, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Načelnik dallaške policije David Brown je povedal, da je policija že prijela trojico, medtem ko je četrti osumljeni obkoljen v neki garaži v centru mesta. Obenem je pojasnil, da oblasti še vedno ne vedo, ali so lokalizirali vse osumljence, ki so streljali na policiste.

Storilci so bili po navedbah policije ostrostrelci, navaja nemška tiskovna agencija dpa, ki obenem dodaja, da je bila med prijeto trojico tudi ženska. Motiv za dejanje za zdaj ni znan.

Medtem so letalske oblasti nad Dallasom omejile zračni prostor, še navaja AFP. O razmerah v Dallasu so po navedbah Bele hiše že obvestili ameriškega predsednika Baracka Obamo, ki je na vrhu Nata v Varšavi.

Vse skupaj se je začelo zaradi torkove in sredine smrti temnopoltih moških v Louisiani in Minnesoti. Oba incidenta sta bila posneta in sta zaokrožila po spletu. Protest v Dallasu je bil le eden od številnih, ki so spontano izbruhnili po ameriških mestih in se je začel mirno. Potem so odjeknili streli. Protest je med drugim potekal tudi v v New Yorku, kjer so se protestniki najprej zbrali v Union Square Parku in od tam krenili na sever proti Harlemu. Spremljale so jih močne policijske enote in prišlo je do občasnih spopadov in aretacij. Protestniki so vzklikali gesla proti rasistični policiji in zahtevali pravico za umore