pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Kronika Rusija

VIDEO: Zdravnik z udarcem ubil pacienta

Piše: Radio Krka

Čas objave:
09.01.2016 15:52

V Rusiji je danes stekla preiskava incidenta, v katerem je zdravnik tako močno udaril bolnika, da je ta v trenutku obležal mrtev. Posnetek dogodka, ki so ga ujele varnostne kamere, so objavili na YouTubeu in ruski televiziji CCTV.

Incident, ki se je zgodil 29. decembra v bolnišnici v mestu Belgorod na jugu Rusije, je sprožil ogorčenje in še dodatne pomisleke tem, kaj vse se dejansko dogaja v ruskem javnem zdravstvu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kot je videti na posnetku, je 56-letni bolnik najprej med posegom brcnil medicinsko sestro, nakar ga je zdravnik - že na prvi pogled močan in mišičast moški - v jezi odvlekel z mize za preglede in iz sobe. Ko se je bolnik čez nekaj časa vrnil, pa ga je zdravnik s pestjo tako močno udaril v glavo, da je nemudoma obležal mrtev. Truplo nato odnesejo in hitro počistijo kri.

Po mnenju preiskovalcev naj bi bil zdravnik sicer kriv le uboja iz malomarnosti, za kar mu grozi dve leti zaporne kazni. Jelena Kozireva iz lokalnega preiskovalnega urada je dejala, da v zdravnikovem dejanju niso prepoznali slabega namena.