gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika Novo mesto

Vijugal po vozišču in povzročil nesrečo

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
12.03.2019 12:15

Včeraj okoli 16. ure, je občan policiste obvestil, da iz Črnomlja proti Semiču voznik osebnega avtomobila znamke BMW vijuga po vozišču in ogroža ostale udeležence v prometu, kasneje pa naj bi povzročil prometno nesrečo.

Policisti so ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila BMW X3 zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala voznica. V nesreči se ni nihče poškodoval, povzročitelj nesreče pa je imel v litru izdihanega zraka 0,81 miligramov alkohola. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Tatvina
Med 10. 3. in 11. 3. je na Kregarjevi ulici v Brežicah nekdo ukradel motorno kolo Yamaha XC125, registrskih številk KK VZ-22. Lastnik je motorno kolo parkiral pred vhodom v stanovanjski blok.



Nezakoniti prehodi državne meje in poskusi izmika mejni kontroli
Včeraj v dopoldanskih urah je na mejni prehod Obrežje na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila, v katerem so našli pet državljanov Afganistana, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.

Črnomaljski policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Preloki izsledili in prijeli deset državljanov Irana, dva državljana Iraka in državljana Afganistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policisti PP Novo mesto so v zgodnjih jutranjih urah v Novem mestu prijeli tri državljane Sirije. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.