Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika Novo mesto

Vikend v znamenju nesreč. Tudi pod vplivom alkohola

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
15.03.2021 09:43

V noči na 14. 3. se je zgodila prometna nesreča pri kraju Stranje na območju PP Krško. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 25-letni voznik osebnega avtomobila Renault clio vozil iz smeri Stranj proti Kališovcu. V ovinku je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v skalni usek, od tam pa se je vozilo odbilo in se večkrat prevrnilo.

Hudo poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v UKC Ljubljana. V vozilu je bil tudi 26-letni potnik, ki se v nesreči ni poškodoval. Policisti so še ugotovili, da 25-letni povzročitelj nesreče nima veljavnega vozniškega dovoljenja, okoliščine pa še preverjajo. O ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

Lažje poškodovana peška
Policisti PP Novo mesto so bili 12. 3. okoli 13. ure obveščeni o prometni nesreči v Birčni vasi. Opravili so ogled in ugotovili, da je 31-letni voznik tovornega vozila vozil iz smeri Birčne vasi proti Stranski vasi in na prehodu za pešce pri osnovni šoli trčil v 11-letno peško, ki je prečkala cesto. Lažje poškodovano peško so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Povzročitelj nesreče z dvema promiloma alkohola
14. 3. nekaj pred 20. uro se je zgodila prometna nesreča pri Ručetni vasi, kjer je povzročitelj pobegnil s kraja nesreče. Policisti PP Črnomelj so opravili ogled in po prvih ugotovitvah je 28-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje po levem smernem vozišču trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 36-letni voznik. Povzročitelj, ki je po trčenju zapustil kraj nesreče in se kasneje vrnil, je imel v litru izdihanega zraka 1,00 miligram alkohola. 36-letni voznik se v nesreči ni poškodoval, 28-letniku pa so lažje poškodbe oskrbeli v zdravstvenem domu. Policisti so še ugotovili, da gre za večkratnega kršitelja cestno prometnih predpisov, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi hujših kršitev so mu že 12-krat zasegli avtomobil. Po zaključeni preiskavi bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja
Krški policisti so 12. 3. nekaj pred 21. uro v Velikem Mraševem ustavili voznika osebnega avtomobila Škoda superb. Med postopkom so ugotovili, da 54-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,65 miligramov alkohola. 13. 3. popoldne so v Brestanici ustavili voznika osebnega avtomobila VW polo, ki sprva ni upošteval znakov, s katerimi so ga ustavljali. 64-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je odklonil preizkus alkoholiziranosti. Vozila so kršiteljema zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Kršitelja pridržali
Brežiški policisti so 13. 3. okoli 21. ure v Brežicah ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,68 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.


Vlomi in tatvine
V noči na 12. 3. je na parkirnem prostoru na Mirnopeški cesti v Novem mestu nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil gasilni aparat in akumulator.

V kraju Gabrnik na območju Škocjana je 12. 3. dopoldne nekdo iz odprtega gospodarskega objekta odtujil bakrene dele kotla za žganjekuho. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 2000 evrov.

Na parkirnem prostoru v Gorenjem Podborštu je v noči na 13. 3. neznanec vlomil v osebni avtomobil in odtujil baterijsko svetilko.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Šutne (PP Krško) izsledili in prijeli osem državljanov Bangladeša, na območju Podgračenega (PP Brežice) državljana Azerbejdžana in državljana Turčije in na območju Rosalnic (PP Metlika) šest državljanov Bangladeša. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Poskusi izmika mejni kontroli
Policisti PMP Obrežje so med pregledom tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak našli tri državljane Afganistana, ki so se, skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.