sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

Predsednik vlade Dr Odkrito.si

Kaj se je v resnici dogajalo na Kruziću?

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

Kronika Novo mesto

Vikend zaznamovale nesreče in tatvine

Piše: Radio Krka/PU Novo mesto

Čas objave:
06.07.2015 14:39

Novomeški policisti so bili 4. 7. okoli 12. ure obveščeni o prometni nesreči na lokalni cesti med Mirno Pečjo in Velikim Kalom. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je prometno nesrečo povzročil 81-letni kolesar, ki je v križišču izsilil prednost 46-letnemu vozniku osebnega avtomobila.

Hudo poškodovanega kolesarja so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo napisali obdolžilni predlog tudi zoper 46-letnega udeleženca nesreče, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,20 miligramov alkohola (2,5 g/kg).

Na cesti med krajema Dvorce in Prilipe se je prometna nesreča zgodila 4. 7. okoli 20. ure. 34-letni voznik osebnega avtomobila je izgubil oblast nad vozilom, zapeljal na travnato brežino in trčil v prometno signalizacijo. 34-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 1,16 miligramov alkohola (2,4 g/kg).

Policisti Policijske postaje Dolenjske Toplice so bili 5. 7. popoldan obveščeni o prometni nesreči med Dvorom in Žužemberkom. Ugotovili so, da je 51-letni voznik osebnega avtomobila zaradi izsiljevanja prednosti trčil v avtomobil, ki ga je vozil 44-letni voznik. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,42 miligramov alkohola (0,87 g/kg).

Na Mejni prehod za mednarodni cestni promet Obrežje je na izstop iz Slovenije 5. 7. dopoldan pripeljal voznik tovornega vozila. Policisti so opravili mejno kontrolo in vozniku zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 44-letni državljan Bolgraije je imel v litru izdihanega zraka 0,82 miligramov alkohola (1,7 g/kg). Tujca so odpeljali v prostore za pridržanje in ga po zaključenem postopku privedli na pristojno sodišče.

Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so 4. 7. dopoldan pri Otočcu ustavili 52-letnega voznika kmetijskega traktorja. Med postopkom so ugotovili, da kršitelj nima vozniškega dovoljenja in vozil pod vplivom alkohola, saj je imel v litru izdihanega zraka 0,42 miligramov alkohola (0,87 g/kg). Traktor so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

VLOMI IN TATVINE

V bližini kraja Stranje na območju Krškega so neznanci v noči na 3. 7. odtujili dva rudniška vozička za prevoz rude in lesa, postavljena ob gozdni cesti. Turistično društvo so oškodovali za okoli 2000 evrov.

V Gorenjih Ponikvah je v noči na 3. 7. nekdo izkoristil nekajurno odsotnost lastnikov in skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je zlatnino in povzročil za okoli 5000 evrov škode.

V okolici Žužemberka je v noči na 4. 7. neznanec skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil manjši sef z dokumenti in nakitom.


Med 30. 6. in 4. 7. je v okolici Novega mesta nekdo vlomil v prostore nekdanje prodajalne in odtujil več kosov opreme in pohištva. Škode je za okoli 5000 evrov.

Na avtocestnem postajališču Dul je v noči na 5. 7. nekdo izkoristil nepazljivost državljana Švedske, ki je počival v osebnem avtomobilu in mu iz vozila odtujil dve torbici z dokumenti, denarjem in nakitom. Oškodoval ga je za 10.000 evrov.

V noči na 5. 7. je v Brežicah neznanec vlomil v gostinski lokal in odtujil denar, tobačne izdelke in pijačo.

Iz nedograjene stanovanjske hiše v Zagorici pri Velikem Gabru je med 29. 6. in 5. 7. nekdo odtujil dve kosilnici, motorno žago, kolo in posodo z gorivom. Lastnika je oškodoval za 1000 evrov.

ZASEGLI UKRADEN AVTOMOBIL

Na Mejni prehod za mednarodni cestni promet Obrežje je 3. 7. popoldan pripeljal voznik tovornega vozila, na katerem je bil naložen osebni avtomobil Volkswagen golf. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. Ob preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu so ugotovili, da je bil osebni avtomobil Volkswagen golf ukraden v Belgiji. Vozilo so zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

NESREČA PRI DELU

Policisti Policijske postaje Dolenjske Toplice so bili 4. 7. okoli 7. ure obveščeni o nesreči pri delu v kraju Zalog. Ugotovili so, da je 28-letni delavec opravljal dela na strehi gospodarskega objekta. Ko je hodil po strehi, je kritina popustila, delavec pa je padel na betonska tla z višine štirih metrov. Hudo poškodovanega so reševalci odpeljali v bolnišnico. policisti so o nesreči obvestili preiskovalno sodnico, okrožnega državnega tožilca in pristojnega inšpektorja za delo. Po zaključeni preiskavi bodo o ugotovitvah seznanili Okrožno državno tožilstvo Novo mesto.