Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika

Vinjen 25-letnik v robnik, 76-letnik v peško

Piše: R.K.

Čas objave:
01.03.2023 08:30

Novomeški policisti so včeraj obravnavali vinjenega 25-letnika, ki je objestno vozil po Podbevškovi ulici ter 76-letnika, ki je na Kandijski cesti trčil v peško ter jo pri tem lažje poškodoval.

Okoli 20.30 so bili policisti PP Novo mesto obveščeni o nevarni in objestni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi na Podbevškovi ulici vozil z veliko hitrostjo in nevarno prehiteval druge voznike. Zaradi neprilagojene hitrosti je izgubil oblast nad vozilom in trčil v robnik. Policisti so 25-letnemu kršitelju zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus, v litru izdihanega zraka je imel 0,83 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah cestno prometnih predpisov z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Okoli 9.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči na Kandijski cesti v Novem mestu. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da je 76-letni voznik osebnega avtomobila na prehodu za pešce trčil v peško, ki je pravilno prečkala cesto. Lažje poškodovano 20-letno peško so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju nesreče bodo policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.