Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika

Vinjen in brez vozniškega

Piše: R.K.

Čas objave:
04.11.2022 07:41

Policisti PP Črnomelj so v v noči na danes med kontrolo prometa v okolici Semiča s svetlobnimi in zvočnimi signali ustavljali voznika osebnega avtomobila VW passat. Kršitelj znakov policistov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo.

V Stranski vasi je zapeljal na travnik in v gozd v smeri proti Črešnjevcu, kjer je kršitelja pričakala druga patrulja in ga ustavila. Med postopkom so ugotovili, da 41-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,31 miligramov alkohola. Vozil je neregistriran avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Za omenjene kršitve je predvidena globa v višini 2250 evrov.

Voznik začetnik pod vplivom alkohola

Krški policisti so med kontrolo prometa v Krškem nekaj po 20.30 ustavili voznika osebnega avtomobila VW golf, ki je pred tem z veliko hitrostjo peljal skozi naselje Leskovec pri Krškem. Med postopkom so ugotovili, da gre za 22-letnega voznika začetnika, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,50 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.