Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika

Vinjen in brez vozniškega

Piše: R.K.

Čas objave:
20.12.2022 07:46

Včeraj so policisti Policijske uprave Novo mesto posredovali v 50 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 189 klicev. Obravnavali so devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in v Novem mestu zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, vlomov in tatvin. Brežiški policisti so zaščitili žrtev nasilja v družini in nasilnež izrekli ukrep prepovedi približevanja. Posredovali so zaradi požara, iskanja pogrešane osebe in nezakonitih prehodov državne meje. PROMETNA VARNOST Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja Policisti PP Novo mesto so med kontrolo prometa na Topliški cesti nekaj po 22. uri zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotov8ili, da 36-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,56 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. MEJNE ZADEVE IN TUJCI Nezakoniti prehodi državne meje Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Loče, Rigonce, Obrežje) izsledili in prijeli 42 državljanov Rusije, 11 državljanov Indije, pet državljanov Afganistana, dva državljana Kube in dva državljana Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti PP Novo mesto so med kontrolo prometa na Topliški cesti nekaj po 22. uri zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da 36-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,56 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Loče, Rigonce, Obrežje) izsledili in prijeli 42 državljanov Rusije, 11 državljanov Indije, pet državljanov Afganistana, dva državljana Kube in dva državljana Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.