Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika

Vinjen in brez vozniškega, zdaj tudi brez avtomobila

Piše: R.K.

Čas objave:
11.08.2022 07:50

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj intervenirali v 67 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 217 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli vozila petim kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki so vozili brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 21-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, ponarejanja denarja, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi požara in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti PP Trebnje so okoli 22. ure v Šentrupertu zaradi nezanesljive vožnje ustavili osebni avtomobil, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic. Med postopkom so ugotovili, da 47-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,60 miligramov alkohola. VW polo so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Nekaj pred polnočjo so policisti PPP Novo mesto v Trebnjem zasegli avtomobil tudi 39-letnemu vozniku, ki sprva ni upošteval znakov, s katerimi so ga ustavljali. Kršitelj je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja
in je odklonil preizkus alkoholiziranosti. Izdali so mu plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Določila Zakona o voznikih in Zakona o pravilih cestnega prometa za ugotovljene kršitve določajo globo v višini 2320 evrov.

Na mejni prehod Metlika je okoli polnoči pripeljal voznik osebnega avtomobila iz Bosne in Hercegovine. Policisti so opravili mejno kontrolo in 36-letnemu vozniku zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,31 miligramov alkohola. Citroen berlingo so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. 

Zasegli tovorno vozilo

Policisti PPP Novo mesto so med kontrolo prometa na izvozu z avtoceste v bližini Trebnjega ustavili voznika tovornega vozila. Med postopkom so ugotovili, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so tovorno vozilo zasegli, mu zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V Šentrupertu je med 7. 8. in 10. 8. nekdo skozi okno vlomil v počitniško hišo in poškodoval notranjost objekta. Latnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 5000 evrov.

V Novem mestu je med 3. 8. in 10. 8. neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar in zlat nakit. Škode je za okoli
3000 evrov.

V noči na 11. 8. je v Mokronogu nekdo vlomil v skladiščne prostore prodajalne. Okoliščine vloma policisti še preiskujejo.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Ponikve) izsledili in prijeli devet državljanov Indije in na območju PP Črnomelj (Dolenjci) dva državljana Pakistana. Policijski
postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.