Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika Novo mesto

Vinjen motorist huje poškodovan

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.10.2017 15:20

Več kot tretjina povzročiteljev prometnih nesreč v lanskem in letošnjem letu na območju PU Novo mesto je bila alkoholizirana.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 59 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 243 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval motorist, dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Večkratnemu kršitelju cestnoprometnih predpisov so zasegli avtomobil in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in sprožitve signalno varnostne naprave.

Vozniki pod vplivom alkohola 

Na območju Policijske uprave Novo mesto sta se včeraj zgodili dve prometni nesreči, ki sta jih povzročila voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola, na nevarno vožnjo dveh voznikov, ki sta ogrožala ostale udeležence v prometu, pa so nas obvestili občani. Oba sta vozila pod vplivom alkohola.

Nekaj pred 10. uro se je zgodila prometna nesreča na Šentjernejski cesti. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 26-letna voznica osebnega avtomobila vozila iz smeri Novega mesta proti Ratežu. Ko je voznica pravilno prehitevala voznika, ki je pred njo vozil delovni stroj, je voznik delovnega stroja zapeljal na drug vozni pas in z nakladalno žlico trčil v vozilo 26-letne voznice. Povzročitelj nesreče je odpeljal s kraja in drugi udeleženki ni nudil osebnih podatkov. Policisti so 69-letnega povzročitelja izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,61 miligramov alkohola. Zoper kršitelja bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

O prometni nesreči z udeležbo motorista v Radni vasi smo bili obveščeni nekaj po 17. uri. Policisti so ugotovili, da je 59-letni motorist zaradi neprilagojene hitrosti in naloženega tovora, ki je zmanjševal stabilnost motorja, izgubil oblast nad motorjem in padel po vozišču. Huje poškodovanega motorista so reševalci odpeljali v bolnišnico. V litru izdihanega zraka je imel 0,73 miligramov alkohola.

Okoli 14.30 je občan policiste obvestil o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi v okolici Dolenjskih Toplic z vozilom vijugal po vozišču in ogrožal ostale udeležence v prometu. 54-letnega voznika so policisti izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,93 miligramov alkohola. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

O nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila na avtocesti v smeri proti Novemu mestu so policiste obvestili tudi okoli 15.30, ko je voznik osebnega avtomobila vijugal po vozišču in s tem ogrožal druge voznike. 39-letnega državljana Bosne in Hercegovine so policisti izsledili in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. V  litru  izdihanega  zraka  je  imel  1.5  miligrama
alkohola.  Odpeljali  so ga v prostore za pridržanje in ga danes privedli v takojšen postopek na sodišče.

V nesreči poškodovan voznik mopeda

V Grobljah pri Prekopi je dopoldne voznica osebnega avtomobila zaradi nepravilnega prehitevanja trčila v voznika mopeda, ki je vozil pred njo in je v času prehitevanja že zavijal levo. Lažje poškodovanega 64-letnega voznika   mopeda so reševalci odpeljali v bolnišnico. Zoper 39-letno povzročiteljico nesreče so policisti izdali plačilni nalog.

Minuli konec tedna so policisti na območju Dolenjske, Posavja in Bele krajine med kontrolo prometa ustavili 18 voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola. Sedem voznikov je imelo v litru izdihanega zraka več kot 0,52 miligramov alkohola. Kršiteljem so policisti začasno odvzeli vozniška dovoljenja in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov so jim izdali plačilne naloge in na sodišče naslovili obdolžilne predloge.

Lani in letos je na cestah na območju Policijske uprave Novo mesto v 24 prometnih nesrečah s smrtnim izidom umrlo 24 ljudi. Pod vplivom alkohola je bila več kot tretjina in sicer kar devet voznikov, ki so povzročili smrtne prometne nesreče. Letos so ukrepali zoper 1398 voznikov, ki so vozili pod vplivom   alkohola in zoper 100 voznikov, ki so vozili pod vplivom prepovedanih drog. Večkratnim kršiteljem cestnoprometnih predpisov so zasegli 278 vozil.

Policisti bodo nadaljevali s pogostimi kontrolami psihofizičnega stanja voznikov in z doslednim ukrepanjem zoper kršitelje skušali doseči, da bo na naših cestah manj nevarnih voznikov, ki s svojim ravnanjem ogrožajo ostale udeležence v prometu. Voznikom svetujemo, da za volan sedejo le trezni, v ustreznem psihofizičnem stanju.