srce Svet24.si

Tedenski horoskop: nastopil je pravi čas, da vsak...

nataša-fidler Svet24.si

Nataša Fidler Mis: Ljudje morajo imeti možnost ...

drugi-tir, stanko-polanič, tine-vadnal, jurij-krč, janez-škrabec Necenzurirano

Nasledniki Ivana Zidarja tečejo nov krog #kolumna

Robert Golob Reporter.si

Če po krivem Golobu kdo podtika balkanske posle, ...

sveca Ekipa24.si

Slovenski šport v črnem! Umrl nekdanji ...

Maria in Dominik Njena.si

Maria spoznala svojega sanjskega moškega: 'Leto ...

nika križnar Ekipa24.si

Jasno je, kaj se dogaja z Niko Križnar: Najbolj ...

Kronika

Vinjen povzročil nesrečo

Piše: R.K.

Čas objave:
30.09.2022 10:06

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 49 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 186 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi treh kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, nezakonitega lova, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Prometna nesreča na avtocesti

29. 9. nekaj pred 8. uro so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na avtocesti pri počivališču Dul v smeri proti Novem mestu. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 40-letni voznik osebnega avtomobila prehiteval dve tovorni vozili. Med prehitevanjem je na mokrem in splozkem vozišču izgubil oblast nad vozilom, zapeljal desno in trčil v avtomobil 50-letne voznice, ki je pravilno peljala po svojem prometnem pasu. Po trčenju je njeno vozilo odbilo v varovalno ograjo, jo prebilo in obstalo na strehi. Poškodovano voznico, dve potnici v njenem vozilu in 40-letnega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju nesreče bodo policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola 

Okoli 12. ure so bili krški policisti obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov v Krškem. Ugotovili so, da je za nesrečo odgovoren 81-letni voznik, ki je zaradi neprimerne varnostne razdalje trčil v avtomobil 32-letnega voznika. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,58 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Z delovišča v Šmarjeških Toplicah je v noči na 29. 9. nekdo odtujil 41 opažnih vezanih plošč. Izvajalec del ocenjuje, da je oškodovan za okoli 1400 evrov.

Na območju Jesenic (PP Brežice) je nekdo skozi vrata vlomil v poslovne prostore. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje 

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Jesenice) izsledili in prijeli tri državljane Konga. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.