tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika

Vinjen povzročil nesrečo

Piše: R.K.

Čas objave:
30.09.2022 10:06

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 49 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 186 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi treh kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, nezakonitega lova, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Prometna nesreča na avtocesti

29. 9. nekaj pred 8. uro so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na avtocesti pri počivališču Dul v smeri proti Novem mestu. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 40-letni voznik osebnega avtomobila prehiteval dve tovorni vozili. Med prehitevanjem je na mokrem in splozkem vozišču izgubil oblast nad vozilom, zapeljal desno in trčil v avtomobil 50-letne voznice, ki je pravilno peljala po svojem prometnem pasu. Po trčenju je njeno vozilo odbilo v varovalno ograjo, jo prebilo in obstalo na strehi. Poškodovano voznico, dve potnici v njenem vozilu in 40-letnega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju nesreče bodo policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola 

Okoli 12. ure so bili krški policisti obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov v Krškem. Ugotovili so, da je za nesrečo odgovoren 81-letni voznik, ki je zaradi neprimerne varnostne razdalje trčil v avtomobil 32-letnega voznika. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,58 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Z delovišča v Šmarjeških Toplicah je v noči na 29. 9. nekdo odtujil 41 opažnih vezanih plošč. Izvajalec del ocenjuje, da je oškodovan za okoli 1400 evrov.

Na območju Jesenic (PP Brežice) je nekdo skozi vrata vlomil v poslovne prostore. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje 

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Jesenice) izsledili in prijeli tri državljane Konga. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.