profimedia-0778195429 Svet24.si

ZDA in Rusija enotni, da vojna Ukrajini lahko ...

prehitra vožnja Svet24.si

Med Rogozo in Framom zapravil 1200 evrov

B60K0632 Necenzurirano

Zakaj Darko Horvat rešuje očeta kozmodiska? ...

furlan puhar Reporter.si

Kučanova tajnica Špela napadla Alenko Puhar: ...

bogatinov Ekipa24.si

Znana je kazen za Oliverja Bogatinova zaradi ...

Blaž Kričej Režek in Vita 1 Njena.si

Sanjski Blaž razgaljen na modni brvi z dekletom

doncic Ekipa24.si

Ni počitka za Dončića! Glejte kje in kako se je...

Kronika

Vinjen povzročil nesrečo in pobegnil

Piše: R.K.

Čas objave:
09.01.2023 10:14

Minuli vikend so policisti PU Novo mesto posredovali v 151 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 489 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 13 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Pridržali so voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola, in zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 21-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in dva kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požarov, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev in nezakonitih prehodov državne meje.

Poškodovan voznik osebnega avtomobila

7. 1. nekaj po 8. uri se je zgodila prometna nesreča na območju Trstenika v občini Šentrupert. Policisti PP Trebnje so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 25-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. Avtomobil je v nesreči v celoti zgorel. Lažje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Pobegli povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola 

Policisti PP Novo mesto so bili 6. 1. nekaj pred 21. uro obveščeni o prometni nesreči na Malem Slatniku, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila trčil v drugo vozilo in odpeljal s kraja nesreče. Na podlagi opisa vozila so 25-letnega povzročitelja nesreče izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,87 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, o kršitvah cestno prometnih predpisov pa bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Zakon o pravilih cestnega prometa za omenjene kršitve določa globo v višini
1820 evrov. Vozniku se izreče tudi 18 kazenskih točk.

Voznica pod vplivom alkohola

8. 1. nekaj pred 20. uro smo bili obveščeni o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi na avtocesti na območju Biča vijugal po vozišču in ogrožal ostale udeležence v prometu. Policisti PPP Novo mesto so se takoj odzvali, voznico izsledili in jo izločili iz prometa. Med postopkom so ugotovili, da gre za 48-letno kršiteljico, ki je imela v litru izdihanega zraka 0,90 miligramov alkohola. Odvzeli so ji prostost in jo odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so ji izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.