900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika

Vinjen povzročil nesrečo in pobegnil, policisti so ga izsledili

Piše: R.K.

Čas objave:
15.05.2023 13:09

V soboto dopoldne so bili policisti PP Krško obveščeni o prometni nesreči v Krškem, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila trčil v avtomobil oškodovanca in odpeljal s kraja nesreče. Policisti so pobeglega 61-letnega povzročitelja nesreče izsledili in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus.

V litru izdihanega zraka je imel 0,63 miligramov alkohola. Nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin in bodo na podlagi ugotovitev zoper povzročitelja nesreče ustrezno ukrepali.

Kršitelj s tremi promili alkohola

14. 5. popoldne smo bili obveščeni, da naj bi na parkirnem prostoru na Mirni voznik osebnega avtomobila z nezanesljivo vožnjo ogrožal ostale udeležence v prometu. Policisti PP Trebnje so se takoj odzvali, voznika
izsledili in ustavili na območju Trebnjega. Ugotovili so, da gre za 36-letnega kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,42 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje, mu odvzeli vozniško dovoljenje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. 

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti PP Metlika so v noči na 13. 5. v Jugorju pri Metliki zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Seat Ibiza. Med postopkom so ugotovili, da 29-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,86 miligramov alkohola. Policisti PP Novo mesto so prav tako v noči na 13. 5. na Otoški cesti ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. 49-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,35 miligramov alkohola. Voznikoma so zasegli avtomobila in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.