mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika

Vinjen razbijal po vatih bivše

Piše: R.K.

Čas objave:
09.09.2022 21:04

Policisti na številki 113 so v četrtek prejeli 164 klicev, od tega je bilo 53 klicev takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije.

Vlomi in tatvine

Novomeški policisti obravnavajo tatvino iz trgovine. Okoli pol dveh popoldne je neznanec vstopil v trgovino ter pod jakno in v nahrbtnik spravil za okoli 60 evrov prehrambnih artiklov, nato pa kraj zapustil brez plačila. Dejanje so malo kasneje opazili na video nadzornem sistemu.

Na avtocestni deloviščni zapori pred Dobruško vasjo za smer Obrežje so najverjetneje ponoči odtujili dva akumulatorja in družbi DARS s tem povzročili za okoli 160 evrov škode.

Iz odklenjenega komunalnega jaška v Stanski vasi so neznanci odtujili števec za vodo s priključku in tako lastnika oškodovali za tristo evrov.

Krški policisti so obravnavali tatvino goriva iz delovnega stroja in tovornega vozila. Iztočili so več kot 500 litrov goriva in naredili za okoli devetsto evrov škode.

Zvečer se je v Srebrničah sprožil alarm videonadzora parkirišča, kjer so bila parkirana tovorna vozila in delovni stroji. Storilci so se iz kraja odpeljali s sivim berlingom. Nekaj minut za tem so prometni policisti vozilo, ki je ustrezalo opisu, srečali in ustavili v Bršljinu. Moški in ženska iz okolice Novega mesta, stara 29 let, v avtu sicer posode z gorivom nista imela, kaj točno sta počela na parkirišču, pa tudi nista znala zadovoljivo pojasniti. Na kraju so ugotovili, da je iztočeno približno dvajset litrov goriva. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil, dvojico pa bodo kazensko ovadili.

V Zagorici pri Velikem Gabru so z zadnjih dveh dni vlomili v hišo, ko so bili domači na morju. Storilci so pregledali prostore in odnesli za več kot tisoč evrov zlatnine.

Mejne zadeve in tujci

V Novi vasi pri Mokricah so popoldne prijeli moškega in žensko iz Kube, ki sta mejo prečkala mimo mejnega prehoda. V Rigoncah so prijeli dva državljana Maroka. V zgodnjih petkovih jutranjih urah do v Dobovi prijeli dva državljana Alžirije.

Prometna varnost

Policisti so obravnavali devet prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami. Policisti so uvedli postopek o prekršku zoper 57-letnega voznika osebnega avtomobila ih Novega mesta. Popoldne je na Šmarješki cesti pri zavijanju desno spregledal voznico, ki je ustavila pred prehodom za pešce, ki so prečkali cesto. Od zadaj je trčil vanjo, pri čemer se je voznica prvega vozila lažje poškodovala.

Pridržali 33-letnega kršitelja

Nekaj po polnoči so brežiški policisti zaradi kršitve javnega reda in miru intervenirali v Velikih Malencah. Tam naj bi 33-letnik razbijal po vratih bivše partnerke. Najprej so ga opozorili, ko so se odpeljali, pa je prišel nazaj in nadaljeval s kršitvijo. Domnevajo, da je vztrajnosti prispevala tudi vidna pijanost. Ker drugače ni so mogli vzpostavit in prekiniti kršenja javnega reda, so ga pridržali.