gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika

Vinjeni povzročili nesrečo, drugi ostali brez avtomobilov

Piše: R.K.

Čas objave:
06.03.2023 11:06

Policisti so minuli konec tedna obravnavali prometni nesreči, ki sta ju povzročila vinjena voznika, prometno nesrečo s poškodovano peško in nesrečo zaradi neprilagojene hitrosti. Med kontrolo prometa so ustavili močno vinjena voznika ter jima zasegli vozili.

V soboto nekaj po 15. uri so bili policisti PP Novo mesto obveščeni o prometni nesreči na cesti Novo mesto - Metlika pri Dolnji Težki Vodi. Opravili so ogled in ugotovili, da je 45-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in trčila v prometni znak. Povzročiteljica je z vožnjo nadaljevala po bankini in zapeljala nazaj na cesto, kjer je z vozilom obstala. Policisti so še ugotovili, da je vozila pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je
imela 0,58 miligramov alkohola. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

O prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov na Belokranjski cesti v Novem mestu smo bili obveščeni v soboto nekaj po 19. uri. Policisti PPP Novo mesto so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 53-letni voznik, ki je zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v avtomobil 20-letnega voznika. V nesreči ni bil nihče poškodovan, policisti pa so še ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imel 0,81 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo, po zaključeni preiskavi pa ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo.

V soboto okoli 17.30 se je zgodila prometna nesreča na Kandijski cesti v Novem mestu. Policisti so ugotovili, da je 68-letna voznica osebnega avtomobila trčila v 15-letno peško, ki je nepravilno prečkala cesto izven prehoda za pešce. Lažje poškodovano peško so oskrbeli v novomeški bolnišnici. O kršitvi bodo policisti z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. 

Krški policisti so bili v petek nekaj pred 16. uro obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo žensko , ki naj bi se poškodovala v prometni nesreči. Zbrali so obvestila, opravili ogled in ugotovili, da je 68-letna voznica osebnega avtomobila pri Zdolah zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in se lažje poškodovala. Zoper voznico bodo uvedli prekrškovni postopek.

Med kontrolo prometa v Metliki so policisti PP Metlika v soboto okoli 20. ure ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da 47-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,65 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Policisti PP Dolenjske Toplice so v soboto zvečer zasegli avtomobil 37-letnemu vozniku. Kršitelja so namreč ustavili po tem, ko so mu v predhodnem postopku zaradi vožnje pod vplivom alkohola (0,42 mg/l) odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnje. O neupoštevanju prepovedi bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.