Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika Ljubljana/Novo mesto

Vlada soglaša z razpisom za vpis v magistrske in doktorske programe v Novem mestu

Piše: STA

Čas objave:
21.03.2019 13:49

Vlada je na današnji seji dala soglasje k razpisom za vpis v magistrske in doktorske študijske programe druge oz. tretje stopnje mariborske univerze in novomeške fakultete za informacijske študije za študijsko leto 2019/2020. Prav tako je soglašala z vsebino razpisov za vpis v magistrske programe druge stopnje s koncesijo.

Novomeška fakulteta za informacijske študije razpisuje en študijski program tretje stopnje, in sicer 18 vpisnih mest za vpis v prvi letnik za slovenske državljane in drugih članic EU ter Slovence brez slovenskega državljanstva in tujce.

Vlada je danes dala soglasje še k vsebini razpisov za vpis v magistrske študijske programe druge stopnje mariborske univerze in novomeške fakultete za informacijske študije ter v magistrske študijske programe s koncesijo Mednarodne fakultete za družbene in poslovne študije, Evropske pravne fakultete in Fakultete za državne in evropske študije Nove univerze za študijsko leto 2019/2020.

Skupaj je predlaganih 3724 vpisnih mest za vpis v prvi letnik za redni in izredni magistrski študij, in sicer 3039 mest za državljane Slovenije in drugih držav članic EU ter 685 mest za tujce in Slovence brez slovenskega državljanstva, so dodali na uradu vlade za informiranje.