Princ Harry, princ William Svet24.si

Tako slabi so odnosi med Williamom in Harryjem ......

himars Svet24.si

Bo to novo orožje, s katerim bodo Ukrajinci ...

Janez Janša Necenzurirano

Veliki poraženec #komentar

jansa logar pl Reporter.si

Razkrito ozadje Logarjeve kandidature: Janša ...

doncic 12 Ekipa24.si

Ga je želel ubiti?! Allen s koleni nad Dončića,...

diana Odkrito.si

Škandali, ki bi jih kraljeva družina najraje ...

riera 4 Ekipa24.si

Riere na tekmi z neugodnimi Celjani ne bo! Vodilna...

Kronika Novo mesto

Vlomilci med prazniki delali na polno

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
03.05.2018 12:48

Med ponedeljkom in torkom, je v Leskovcu pri Krškem nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je denar in zlat nakit in lastnike oškodoval za 12.000 evrov. Okoliščine vloma policisti še preiskujejo.

V Logu pri Žužemberku je med 27. 4. in 1. 5. neznanec skozi okno vlomil v  stanovanjsko hišo in odtujil denar. Stanovalce, ki so bili v času vloma odsotni, je oškodoval za 1500 evrov.

Med 29. 4. in 1. 5. je v kraju Trebež na območju Brežic nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar in zlat nakit. Stanovalci, ki so bili v času vloma na dopustu, ocenjujejo da so oškodovani za 12.000 evrov.

V Dolenjih Kamencah je med 27. 4. in 2. 5. nekdo vlomil v pomožni objekt ob stanovanjski hiši in odtujil vrtno orodje. Škode je za okoli 350 evrov.Nedovoljeno prestopili državno mejo

Med 30. 4. in 3. 5. so policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje izsledili in prijeli 34 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo na območju Preloke, Rakovca, Velikega Nerajca in Krmačine. Državljani Pakistana, Alžirije, Maroka, Tunizije in Libije so zaprosili za mednarodno
zaščito in so bili po zaključenih policijskih postopkih odpeljani v azilni dom.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so v času od ponedeljka, do danes ponoči posredovali v 147 nujnih
primerih in na številko 113 dobili 631 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, prometno nesrečo, v kateri so se udeleženci lažje poškodovali osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 44 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejan lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitev signalno varnostnih naprav.