nicola-tanturli, iskalna-akcija Svet24.si

FOTO: Pogrešanega 21-mesečnega malčka našli v ...

gasilci stara vrhnika Svet24.si

V tragediji na avtocesti ugasnila tri življenja; ...

anca cvirn 1 Reporter.si

To je teta NSi iz ozadja: podpornica Marjana ...

solkan, soča, utopitev Svet24.si

Je utopitvi dečka v Soči botroval nenaden ...

balskanski bojevnik, dragan tošić Necenzurirano

Lovke afere komunalno blato vodijo do Balkanskega ...

polna luna denar Dobra karma

Razkrivamo: denar vam na polno Luno prikliče ta ...

Cianometer Ljubljana legaltechnique org Odkrito.si

53 odtenkov modre - ali veste, kaj je ta monolit v...

Kronika Novo mesto

Vložena obtožnica zoper rejca psov, katerih napad je bil usoden za 71-letnico

Piše: STA

Čas objave:
29.03.2021 10:04

Novomeško okrožno državno tožilstvo je 4. marca vložilo obtožnico zoper rejca psov Miha Šuma zaradi povzročitve smrti iz malomarnosti in mučenja živali, so poročale Slovenske novice. Obtožnica je bila vložena po tem, ko je bil napad njegovih psov septembra 2017 usoden za njegovo 71-letno mamo, ki je za njegovimi posledicami umrla v bolnišnici.

Obtožnica še ni pravnomočna, podrobnosti njene vsebine pa še niso znane, saj stranke z njo še niso seznanjene.

Napad treh pitbulov v naselju Mavrlen blizu Črnomlja, ki se je zgodil, ko je 71-letna ženska prišla hranit pse, so policisti sprva preiskovali kot dogodek in ne kot kaznivo dejanje, sina pokojne in lastnika psov pa so pod drobnogled vzeli zaradi suma mučenja živali.


Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je po dogodku napovedala, da bodo uvedli postopke zaradi neurejene registracije psov, njihovih premikov in neprijave njihove vzreje, kasneje pa je podala tudi kazensko prijavo zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Tožilstvo je ovadbo prejelo 11. januarja 2019, konec tega meseca pa na novomeško okrožno sodišče poslalo zahtevo za sodno preiskavo, kvalifikacijo kaznivega dejanja pa je spremenilo v sum storitve kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti ter mučenja živali.

Osem odraslih psov in pet mladičev, ki jih je Šum redil v domnevno neprimernih okoliščinah, so po dogodku odpeljali v zavetišče, tri najbolj agresivne pa so evtanazirali, še poročajo Slovenske novice.