gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika Novo mesto, Brežice

Vodo prekuhajte, plazovi in poplave

Piše: Radio Krka

Čas objave:
01.11.2012 18:31

Gasilci so imeli na Dolenjskem in v Posavju tudi danes polne roke dela. Komunala Novo mesto pa obvešča vse uporabnike pitne vode, ki se oskrbujejo iz vodnega vira Jezero in Stopiče, da je zaradi povečane motnosti vodo pred uporabo potrebno prekuhati. Obvestilo velja do preklica.

Tehnična pomoč

Ob 10.25 uri je podrto drevo zaprlo cesto Loke-Zalog v občini Straža. Gasilci PGD Dolenja Straža so drevo razžagali in odstrani ter pomagali voznici osebnega vozila, ki je obtičala v blatu.

Ob 12.25 uri se je vejevje in manjše drevo zagozdilo ob stebrih mostu čez potok Homščico v Selski Gori, občina Trebnje. Posredovali so gasilci PGD Ševnica, ki so z delovnim strojem odstranili vejevje.

Plazovi

Ob 11.25 uri je manjši plaz zemlje in kamenja poškodoval cesto na Trški Gori v občini Novo mesto. Delavci Cestnega podjetja Novo mesto so poškodovani del ceste sanirali. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Komunala Novo mesto obvešča vse uporabnike pitne vode, ki se oskrbujejo iz vodnega vira Jezero in Stopiče, da je zaradi povečane motnosti potrebno vodo pred uporabo prekuhati. Obvestilo velja do preklica.

Poplave

Ob 9. uri je pričela reka Krka poplavljati na izpostavljenih delih v občini Kostanjevica na Krki.

Ob 10.39 so posredovali gasilci PGD Globoko v kraju Bojsno, občina Brežice, kjer so izčrpali vodo iz kletnih prostorov stanovanjske hiše.

Ob 11.29 je zaradi obilnih padavin poplavilo most na lokalni cesti v Zgornji Pohanci proti Zdolam, občina Brežice. Delavci Komunale Brežice so na omenjeni lokaciji postavili cestno zaporo. Obveščene so bile pristojne službe.

Ob 11.16 so gasilci PGD Sevnica so odstranili listje in veje iz hudourniškega potoka v bližini stanovanjske hiše na Kidričevi ulici v Sevnici.

Ob 11.53 je zaradi obilnih padavin poplavilo most v kraju Stržišče, občina Sevnica. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so pregledali omenjeno lokacijo, delavci CGP Sevnica so postavili cestno zaporo. Obveščene so bile pristojne službe. Ob 13.23 je bila zapora odstranjena.

Ob 12.37 je zaradi obilnih padavin poplavilo regionalno cesto Boštanj-Tržišče v kraju Radna, občina Sevnica. Delavci CGP Sevnica so na omenjeni lokaciji postavili cestno zaporo. Obveščene so bile pristojne službe.

Ob 15.07 uri je voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše Pod Trško goro v Novem mestu. Posredovali so gasilci GRC Novo mesto, ki so meteorno vodo izčrpali iz kletnih prostorov.

Opozorilo

Danes in v petek bosta ponovno naraščali reki Ljubljanica in Krka. Poplavljene površine ob reki Krki, na Ljubljanskem Barju ter na kraških poljih Notranjskega in Dolenjskega krasa se bodo danes in v soboto povečevale.