mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika

Vozil z 1,8 promili alkohola

Piše: R.K.

Čas objave:
12.12.2022 10:20

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 9.12. in 12.12. intervenirali v 126 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 421 klicev.

Obravnavali so 19 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila štirim kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 27 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, nevarne vožnje v cestnem prometu, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara, sprožitve signalno varnostne naprave, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

Brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola

V noči na 12.12. so policisti PP Novo mesto med kontrolo prometa na Šmarješki cesti ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da 56-letni voznik vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,93 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in zaradi kršitev cestno prometnih predpisov na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Na mejni prehod Metlika je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila slovenskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in ugotovili, da 70-letni voznik iz Hrvaške nima veljavnega vozniškega dovoljenja in vozi v času, ko se mu izvršuje ukrep prepovedi vožnje. Kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,40 miligramov alkohola, so zasegli avtomobil in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Policisti PP Metlika so 11.12. dopoldne v Metliki kontrolirali voznika osebnega avtomobila Renault twingo. Med postopkom so ugotovili, da je neregistriran avtomobil vozil mladoletnik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola so mu odredili preizkus, ki ga je odklonil. Avtomobil so mu zasegli in o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Voznik z 1,8 promili alkohola

Policisti PPP Novo mesto so v noči na 10.12. med kontrolo prometa v Ločni zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila VW passat. 50-letnemu vozniku so zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus, v litru izdihanega zraka je imel 0,87 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

V Sevnici preverjali psihofizično stanje voznikov

9.12. med 10. in 18. uro so policisti na območju PP Sevnica poostreno preverjali psihofizično stanje voznikov motornih vozil. Ustavili in kontrolirali so 130 voznikov in 70 voznikom odredili preizkus alkoholiziranosti z alkotestom. Ugotovljeno je bilo, da sta dva voznika vozila vozilo pod vplivom alkohola. Zaradi drugih ugotovljenih kršitev so petim kršiteljem izdali plačilni nalog, osmim pa zaradi kršitev izrekli opozorilo.