Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika

Vozili vinjeni, pod vplivom drog in brez vozniškega

Piše: R.K.

Čas objave:
26.05.2022 09:31

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 54 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 214 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 14-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, sprožitve signalno varnostnih naprav in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Povzročitelj hude prometne nesreče pod vplivom alkohola

Ob 19.15 smo bili obveščeni o prometni nesreči na lokalni cesti pri naselju Žvirče. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je 35-letni voznik osebnega avtomobila peljal iz smeri Žverč proti Polomu. Zaradi neprilagojene hitrosti je v ovinku izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. Hudo poškodovanega 71-letnega potnika in lažje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da povzročitelj nesreče nima
veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,69 miligramov alkohola. Voznik in potnik med vožnjo nista bila pripeta z varnostnim pasom. Policisti bodo zoper povzročitelja nesreče na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu.

Kršitelj pod vplivom prepovedanih drog 

Policisti PP Brežice so med kontrolo prometa na območju Obrežja nekaj pred 21. uro ustavili voznika osebnega avtomobila Fiat stilo. Med postopkom so ugotovili, da 44-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi suma vožnje pod vplivom psihoaktivnih snovi so mu odredili hitri test, ki je potrdil prisotnost prepovedanih drog. Neregistriran in tehnično neizpraven avtomobil so mu zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Določila Zakona o voznikih, Zakona o motornih vozilih in Zakona o pravilih cestnega prometa za navedene kršitve določajo globo v višini najmanj 2580 evrov.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja 

Nekaj pred 22. uro so črnomaljski policisti pri Cerkvišču ustavili voznika osebnega avtomobila, na katerem sta bili nameščeni različni registrski tablici. Ugotovili so, da 43-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil. Voznik je imel v litru izdihanega zraka 0,22 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V Gorenjih Kamencah je med 22. 5. in 25. 5. nekdo vlomil v gospodarski objekt. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 100 evrov škode.

Med 24. 5. in 25. 5. je z delovišča v Gorenjem Gradišču pri Šentjerneju neznanec odtujil 13 vreč cementa.

V prodajalni v Novem mestu je nekdo izkoristil nepazljivost oškodovanke, ki je torbico odložila na tla in se oddaljila. Iz denarnice je odtujil 150 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Črneče vasi (PP Krško) izsledili in prijeli dva državljana Gvineje Bissau, državljana Gambije in državljana Mavretanije, pri Veliki Dolini, na območju Loč in pri Slovenski vasi (PP Brežice) šest državljanov Burundija, pet državljanov Bangladeša, tri državljane Kube, dva državljana Somalije in
državljana Etiopije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni