Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika

Vozilo obstalo na robu mostu

Piše: PUNM

Čas objave:
12.07.2022 08:56

Policisti Policijske uprave Novo mesto so v ponedeljek 11.7.2022 intervenirali v 65 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 213 klicev.

Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Metliki so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja.
Posredovali so zaradi 13-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Krškem kršitelja pridržali.
S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu in iskanja pogrešane osebe.

PROMETNA VARNOST

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Nekaj po 20. uri so policisti PPP Novo mesto naleteli na prometno nesrečo na mostu med Šentpetrom in Gumberkom. Ugotovili so, da je 35-letni voznik zaradi vožnje preblizu desnemu robu trčil v leseno ograjo mostu in jo prebil. Avtomobil, ki je obstal na mostu, so gasilci odstranili in zavarovali poškodovano ograjo. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče, ki naj bi med vožnjo uporabljal mobilni telefon, pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,61 miligramov alkohola. O kršitvah cestno prometnih predpisov bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Napadel policista

Policisti PP Novo mesto so nekaj po 23. uri pri naselju Stranska vas ustavili voznika kmetijskega traktorja. Med postopkom so ugotovili, da 21-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, katerega ni pravilno opravil, odklonil je tudi opravljanje odrejenega strokovnega pregleda. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so odredili zaseg traktorja. Med postopkom je 21-letni kršitelj napadel policista, ga brcnil, potem pa napadel drugega policista in ga ugriznil v roko. Zoper njega so uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Kršitelj je ves čas postopka razgrajal, med prevozom je poškodoval službeno vozilo in razgrajal tudi v prostorih za pridržanje.
Kriminalisti okoliščine še preiskujejo in bodo zoper 21-letnega osumljenca na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo. Napadena policista sta lažje poškodovana.

Tatvine

V Vrhpeči je med 8. 7. in 11. 7. nekdo vlomil v rezervoarje treh delovnih strojev in odtujil okoli 400 litrov goriva.

Med 8. 7. in 11. 7. je iz nasada na območju Srebrnič nekdo odtujil zelenjavo in povzročil za okoli 250 evrov škode.


PP RIBNICA

11.7.2022 so policisti policijske postaje Ribnica obravnavali prometno nesrečo I. kategorije. Obema udeležencema je bilo izdano Obvestilo o odstopu od ogleda.

Na glavni cesti II. reda 106 je voznik osebnega avtomobila povozil zajca. Vozniku je bilo izdano Obvestilo o odstopu od ogleda.