edo muric Svet24.si

Edo Murić : septembra bom drugič očka!

potres2 (1) Svet24.si

Zaradi potresov je v nevarnosti 400.000 ...

marjan dukaucic bobo Necenzurirano

Zadnje dejanje ministra Dikaučiča: več denarja ...

drago janca f andraz gombac Reporter.si

Veliki pisatelj Drago Jančar: Slovensko toksično...

doncic jenner Ekipa24.si

Dončić in ameriška zvezdnica! Saj ne boste ...

kraljica-elizabeta-charles Odkrito.si

Je kraljica sploh še ŽIVA?!

doncic 22 pm Ekipa24.si

Kaaaaj?! Slovenski medij šokantno nad Lukovo ...

Kronika

Voznik kombija spregledal motorista, kolesar trčil v stebriček

Piše: R.K.

Čas objave:
01.07.2021 13:11

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 52 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 184 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval motorist, prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

V Trebnjem so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

Voznik kombija spregledal motorista
Nekaj pred 19. uro se je zgodila prometna nesreča na cesti med Dvorom in Kočevjem. Policisti PP Dolenjske Toplice so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je nesrečo povzročil 34-letni voznik kombija, ki se je v naselju Jama vključeval na prednostno cesto in odvzel prednost 41-letnemu motoristu. Motorist je po trčenju padel in zadel še v betosnko ograjo. Hudo poškodovanega so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo zoper povzročitelja nesreče na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Padec kolesarja
Sevniški policisti so bili 30. 6. okoli 8. ure obveščeni, da v zdravstvenem domu oskrbujejo moškega, ki naj bi se poškodoval pri padcu s kolesom. Opravili so ogled in ugotovili, da se je nesreča zgodila na Kvedrovi cesti, kjer je 68-letni kolesar trčil v kovinski stebriček in padel.S počasno vožnjo oviral promet
Okoli 13.30 nas je občan opozoril policiste, da na cesti Novo mesto - Metlika na
Gorjancih voznik tovornega vozila s priklopnikom s počasno vožnjo ovira promet, za njim naj bi nastala že daljša kolona vozil. Policisti so se takoj odzvali in voznika izsledili in ustavili. 41-letnemu vozniku iz Litve so zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Nezakonito prestopila državno mejo
Policisti PP Krško so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Vrbine izsledili in prijeli dva državljana Maroka, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Policijski postopki s tujcema še niso zaključeni.