tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika

Voznik začetnik povzročil nesrečo, vinjeni za volanom, v nasprotno smer

Piše: R.K.

Čas objave:
19.12.2022 09:20

V soboto nekaj po 17. uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči pri Birčni vasi. Policisti PP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 19-letni voznik začetnik, ki je zaradi nepravilnega prehitevanja trčil v avtomobil 23-letnega voznika, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri.

V nesreči sta se lažje poškodovala oba voznika in 21-letna potnica iz vozila 23-letnega voznika. Reševalci so jih oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Zoper povzročitelja nesreče bodo policisti podali
obdolžilni predlog.

Povzročitelji nesreč pod vplivom alkohola

16. 12. ob 9.30 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči pri Poljanah pri Žužemberku. Policisti PP Dolenjske Toplice so ugotovili, da je 33-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste. Ob prihodu policistov je kršitelj spal v vozilu. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, v litru izdihanega zraka je imel 0,68 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje, mu odvzeli vozniško dovoljenje, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

O prometni nesreči v naselju Vočje so bili brežiški policisti obveščeni v noči na 17. 12. Opravili so ogled in ugotovili, da je 56-letna voznica osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in z vozilom obtičala v jarku. Kršiteljici, ki je imela v litru izdihanega zraka 1,03 miligrama alkohola, so odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vozniki pod vplivom alkohola

Policisti PP Krško so med kontrolo prometa v Brestanici 16. 12. okoli 17.30 zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 57-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,61 miligramov alkohola, so odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Trebanjski policisti so v noči na 17. 12. v Veliki Strmici zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus 34-letnemu vozniku osebnega avtomobila. Kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,02 miligramov alkohola, so odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Ugotovljeno je bilo, da je 34-letnik pred tem pretepel svojo partnerko. Nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin in bodo zoper nasilneža po zaključeni preiskavi na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

V noči na 17. 12. so policisti prejeli obvestilo, da naj bi na Otočcu voznik osebnega avtomobila z nevarno vožnjo ogrožal ostale udeležence v prometu in večkrat trčil v robnik. Policisti PP Novo mesto so se takoj odzvali, nevarnega voznika izsledili in ustavili. 29-letnemu kršitelju, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti so odredili preizkus, v litru izdihanega zraka je imel 0,92 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Med kontrolo prometa na Seidlovi cesti so policisti PP Novo mesto v noči na 17. 12. zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da ima 47-letni kršitelj v litru izdihanega zraka 0,67 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in ga odpeljali v prostore za pridržanje. O vožnji pod vplivom alkohola bodo seznanili sodišče.

17. 12. okoli 15. ure so policiste občani obvestili o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi vozil nezanesljivo in ogrožal ostale udeležence v prometu. 37-letnega kršitelja so policisti PP Novo mesto izsledili in ustavili. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, v litru izdihanega zraka je imel 0,91 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Policisti PP Krško so med kontrolo prometa v naselju Veniše 17. 12. ustavljali voznika osebnega avtomobila Ford fusion. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo in ustavil na dvorišču stanovanjske hiše. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, ki ga je odklonil. Med postopkom je poskušal peš pobegniti, kar so mu policisti preprečili. Ugotovili so še, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu avtomobil zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Po avtocesti v nasprotni smeri

Policisti PPP Novo mesto so 18. 12. dopoldne izsledili voznika osebnega avtomobila, ki je na avtocesti pri priključku Trebnje vzhod peljal v nasprotni smeri. 73-letnemu vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje in zaradi kršitve na sodišče naslovili obdolžilni predlog.