Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika

Voznik začetnik vozil vinjen

Piše: R.K.

Čas objave:
27.05.2022 11:32

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 59 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 213 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahkih telesnih poškodb, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Voznik začetnik pod vplivom alkohola

Okoli 19.30 so bili sevniški policisti obveščeni o prometni nesreči na cesti med Boštanjem in Tržiščem pri Jelovcu. Opravili so ogled in ugotovili, da je 21-letni voznik začetnik peljal iz smeri Boštanja proti Tržišču. V ovinku je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v ogrado ter se z vozilom prevrnil. Povzročitelja, ki se je v nesreči lažje poškodoval, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je voznik začetnik vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,34 miligramov alkohola. O kršitvah cestno prometnih predpisov bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Z dvema promiloma alkohola vijugal po avtocesti

Nekaj po 20. uri nas je občan obvestil o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi na avtocesti iz smeri Ljubljane proti Novem mestu vijugal po vozišču in ogrožal ostale udeležence v prometu. Na podlagi opisa so kršitelja izsledili in ustavili. Med postopkom so ugotovili, da gre za 45-lentega voznika in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 1,0 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V noči na 26. 5. so na območju Pangrč Grma neznanci vlomil v devet zidanic. Odtujili so nekaj kosov orodja, radijski sprejemnik in električni podaljšek. Na več objektih je zaradi vlomov nastala le premoženjska škoda, lastniki ocenjujejo, da so oškodovani za okoli 4000 evrov. Okoliščine policisti še preiskujejo.

V naselju Gornja Paka na območju PP Črnomelj je med 25. 5. in 26. 5. nekdo vlomil v gospodarski objekt in odtujil dve motorni žagi in posode z gorivom. Lastnika je oškodoval za 700 evrov. 

Na parkirnem prostoru pokopališča na Mirni je med 21. in 22. uro nekdo vlomil v osebni avtomobil. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Rigonc izsledili in prijeli dva državljana Kube. Policijski postopki s tujcema, ki sta nezakonito prestopila državno mejo, še niso zaključeni.