kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika Krško, Brežice, Novo mesto

Z 1,7 promili alkohola v napačni smeri po avtocesti

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
18.03.2021 12:48

Včeraj, nekaj po 19. uri, so policisti na OKC PU Novo mesto prejeli več obvestil voznikov, da na avtocesti v smeri proti Obrežju voznik vozi v napačni smeri.

V izsleditev nevarnega voznika in izvajanje ukrepov za zagotavljanje varnosti drugih udeležencev v prometu so takoj napotili vse razpoložljive policijske patrulje. Nevarnega voznika VW passat so policisti pri odcepu za Novo mesto izsledili, ga ustavljali, vendar znakov policistov ni upošteval in je z veliko hitrostjo nadaljeval z vožnjo. Pri avtocestnem postajališču Starine je nameraval avto obrniti, pri tem pa čelno trčil v varovalno ograjo in poskušal nadaljevati z vožnjo, kar so mu preprečili. Med postopkom so ugotovili, da je 53-letni kršitelj pod vplivom alkohola v litru izdihanega zraka je imel 0,81 miligramov alkohola. Zoper voznika bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja
Policisti PP Krško so 18. 3. okoli 2.30 v Krškem ustavili voznika osebnega avtomobila Renault clio. Med postopkom so ugotovili, da gre za 59-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,64 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.


Prijeli tatova
V noči na 18. 3. so bili brežiški policisti obveščeni o dveh sumljivih osebah na območju Brežic. Takoj so se odzvali, preverili okoliščine in ugotovili, da so neznanci s strehe gostinskega lokala odtujil bakrene žlebove. Izsledili in prijeli so 31-letno žensko in prav tako 31-letnega moškega z območja Šentjerneja in jima zasegli ukradene predmete. Zoper oba bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Nezakonito prestopili državno mejo
Policisti PP Novo mesto so v Novem mestu izsledili tri državljane Afganistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.