Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika

Z 2,2 promili alkohola vijugal po cesti

Piše: R.K.

Čas objave:
29.12.2021 09:05

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 45 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 157 klicev. Obravnavali so pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki so vozili brez veljavnih vozniških dovoljenj.

Posredovali so zaradi 13-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in enega kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, poskusa vloma in tatvin. Posredovali so zaradi požara in najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev.


Z 2,2 promili alkohola vijugal po cesti
Okoli 15.30 so občani policiste PP Krško obvestili o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi na cesti v smeri proti Brestanici vijugal po vozišču in ogrožal druge udeležence v prometu. Takoj so se odzvali, kršitelja izsledili in ustavili. Med postopkom so ugotovili, da ima voznik v litru izdihanega zraka 1,07 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Z 1,4 promili alkohola obstal na tirih
Brežiški policisti so bili v noči na 29. 12. obveščeni o prometni nesreči v Šentlenartu, kjer je vozilo obstalo na železniških tirih. Pristojne službe so poskrbele za varnost železniškega prometa, policisti pa so opravili ogled in ugotovili, da je 38-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti na prehodu ceste čez železniško progo izgubil oblast nad vozilom in zapeljal izven vozišča na železniške tire, kjer je z vozilom obstal. Avtomobil so s tirov odstranili gasilci, policisti pa so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,66 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Zasegi vozil
Policisti PPP Novo mesto so med kontrolo prometa v Trebnjem ustavili voznika osebnega avtomobila VW golf. Med postopkom so ugotovili, da 59-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil so mu zasegli in
o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.


Nekaj pred 14. uro so policisti PP Metlika na regionalni cesti pri Otoku ustavili 40-letnega voznika kombija, ki je prav tako vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Citroen jumper so mu zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Policisti PP Črnomelj so med kontrolo prometa pri naselju Zastava ustavili voznika neregistriranega in nezavarovanega avtomobila. Ob preverjanju v evidencah so ugotovili, da 23-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu avtomobil zasegli. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

Poskus vloma
Med 17.30 in 19. uro je na območju Šentjošta neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okna in vrata poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo. V objekt mu ni uspelo vstopiti, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z naviranjem oken in vrat.

Kršitelja pridržali
Črnomaljske policiste so okoli 17.30 posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru v zasebnem prostoru v okolici Semiča, kjer je pijan kršitelj grozil družinskim članom, jih žalil in se nedostojno vedel. Tudi po prihodu policistov se ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev
mu bodo izdali plačilni nalog.

Požar v Žejnem
O požaru v stanovanjski hiši v Žejnem na območju PP Krško so bili obveščeni nekaj pred 16. uro. Ogenj, ki je zajel in uničil ostrešje hiše, so gasilci omejili in pogasili. Poškodovan ni bil nihče, po nestrokovni oceni je nastalo za okoli 50.000 evrov premoženjske škode. Policisti bodo danes opravili ogled požarišča in nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin in vzroka za nastanek požara. O ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.