kamera Svet24.si

Žena zasačila profesorja v objemu študentke

tutan lenard Svet24.si

FOTO: To je najbrž edini slovenski par, ki živi ...

BITENC Necenzurirano

Bešič Loredan in Bitenc skupaj proti Breclju

zvezdan martic2 Reporter.si

Bo to novi predsednik uprave RTV Slovenija?

žan vipotnik maribor mm Ekipa24.si

Maribor je našel naslednika Žana Vipotnika? ...

Kraljica pin-upov iz 50 Odkrito.si

Srhljiva zgodba kraljice pin-upa

dragic 2 Ekipa24.si

Goran Dragić brutalno iskreno o svoji ...

Kronika

Z 2,4 promila alkohola povzročil nesrečo

Piše: R.K.

Čas objave:
20.03.2023 11:42

V soboto nekaj pred 21. uro so bili brežiški policisti obveščeni o prometni nesreči v krožnem križišču v Brežicah. Ugotovili so, da je 35-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti v krožišču izgubil oblast nad vozilom, zapeljal čez robnik in obstal na sredinskem otoku.

Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 1,17 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Poškodovan motorist

Policisti PP Črnomelj so bili 18. 3. okoli 11.30 obveščeni o prometni nesreči z udeležbo motorista in voznikov dveh osebnih avtomobilov pri kraju Rožanec. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 23-letni voznik osebnega avtomobila, ki je z namenom prehitevanja zapeljal levo in trčil v motorista, ki je prehiteval njegov avtomobil. Motorist je po trčenju padel in se lažje poškodoval. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog. 55-letnemu motoristu, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so motor zasegli in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti PP Krško so med kontrolo prometa v Krškem 19. 3. zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Citroen berlingo. Ugotovili so, da 32-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,42 miligramov alkohola. Avtomobil so mu
zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.