kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika

Vikend zaznamovale prometne nesreče in tatvine

Piše: R.K.

Čas objave:
20.12.2021 10:24

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 17. 12. in 20. 12. intervenirali v 169 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 552 klicev. Obravnavali so pet prometnih nesreč, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 23 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 30-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Krškem kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požarov, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.


Voznik z dvema promiloma alkohola povzročil dve nesreči
17. 12. nekaj pred 21. uro so bili obveščeni o prometni nesreči na cesti med Otočcem in Strugo. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 42-letni voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilne strani vožnje izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Policisti so še ugotovili, da je pred tem povzročil tudi prometno nesrečo na Otočcu, kjer
je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom in trči v prometno signalizacijo. 42-letni povzročitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,99 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo, zaradi kršitev uvedli postopek o prekršku in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Neprilagojena hitrost
Pri naselju Gaber na območju Semiča je 17. 12. nekaj pred 10. uro 90-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. Lažje poškodovanega voznika in 84-letno potnico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo povzročitelju zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Izsilil prednost
17. 12. okoli 15.30 se je zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh osebnih avtomobilov v Bršljinu v Novem mestu. Policisti PP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 70-letni voznik osebnega avtomobila, ki je v križišču odvzel prednost 56-letni voznici. Lažje poškodovano voznico in 13-letno potnico iz vozila povzročitelja so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Na prehodu za pešce trčil v pešca
O prometni nesreči na Belokranjski cesti so bili obveščeni 17. 12. nekaj pred 17. uro. Policisti so ugotovili, da je 81-letni voznik osebnega avtomobila na prehodu za pešce trčil v 82-letnega pešca, ki je pravilno prečkal cesto. Lažje poškodovanega pešca so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Z vozilom obstal na tirih
19. 12. nekaj pred 18. uro so bili obveščeni, da na železniških tirih med Blanco in Sevnico vozilo ovira železniški promet. Pristojne službe so do odstranitve ovire ustavile železniški promet, policisti pa so zbrali obvestila in ugotovili, da je 32-letni voznik osebnega avtomobila VW golf na prehodu ceste čez železniško progo zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in obstal na železniških tirih. Povzročitelj nesreče, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,51 miligramov alkohola, je zapustil kraj nesreče. Policisti mu bodo zaradi številnih kršitev izdali plačilni nalog.

V prometni nesreči na avtocesti več poškodovanih
19. 12. nekaj pred 19. uro se je zgodila prometna nesreča z udeležbo štirih vozil na avtocesti pri Obrežju, v smeri proti Hrvaški. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 66-letni državljan Švice, ki je pred mejnim prehodom trčil v stoječo kolono vozil. Dve poškodovani voznici in dva potnika v njunih vozilih so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitev izdali plačilni nalog.



Vlomi in tatvine
Na območju Trše Gore (PP Krško) je med 16. 12. in 17. 12. nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

V naselju Križe na območju PP Novo mesto je med 16. 12. in 17. 12. neznanec vlomil v počitniško hišo in odtujil kompresor in suhomesnate izdelke. Lastnika je oškodoval za 200 evrov.

17. 12. med 17. in 18.20 je na območju Trebelnega nekdo izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Na Uršnih Selih je 18. 12. med 13. in 18. uro neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je več kosov orožja, zlat nakit in denar. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Med 18. 12. in 19. 12 je na Ulici Slavka Gruma v Novem mestu nekdo vlomil v klet stanovanjskega bloka in odtujil akumulatorsko žago, plinski gorilnik in kompresor.

V Dovškem na območju PP Krško je v času, ko so bili stanovalci odsotni, nekdo skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit in denar.


Poskusi izmika mejni kontroli
18. 12. je na mejni prehod Obrežje na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in v tovornem delu odkrili dva državljana Afganistana, ki sta se skrita med tovorom poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo.

V noči na 20. 12. je na mejni prehod Metlika na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila registrskih oznak Bosne in Hercegovine. Policisti so med pregledom tovornega vozila na rezervnem kolesu odkrili dva državljana Afganistana, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli. Tujce so policisti po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje
Med 17. 12. in 20. 12. so policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Mihalovca in Ponikev (PP Brežice) izsledili in prijeli 17 državljanov Afganistana, dva državljana Indije in dva državljana Bangladeša in na območju Žuničev (PP Črnomelj) dva državljana Afganistana, državljana Gvineje, državljana Slonokoščene obale in državljana Kameruna. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.