Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika

Z dvema promiloma trčil v drog in parkiran avto

Piše: R.K.

Čas objave:
30.11.2022 10:29

Policisti PU Novo mesto so včeraj obravnavali prometno nesrečo v naselju Veliki Trn na območju PP Krško. Opravili so ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 56-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal preko nasprotnega smernega vozišča in trčil v drog javne razsvetljave in v parkiran avtomobil.

Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,95 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. 

Povzročiteljica nesreče odklonila preizkus alkoholiziranosti

Okoli 15. ure je na cesti med Vrčicami in Planino na območju Semiča voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste, trčila v drevo in se prevrnila. Po nesreči je kraj peš zapustila. Policisti so 40-letno kršiteljico izsledili in ji odredili preizkus alkoholiziranosti, ki ga je odklonila, prav tako je odklonila strokovni pregled. O kršitvah bodo policisti z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Udeleženec cestnega prometa, ki mu policist odredi preizkus s sredstvi ali napravami za ugotavljanje alkohola, mora ravnati po odredbi policista. Če preizkus odkloni, policist vozniku prepove nadaljnjo vožnjo, vozniku motornega vozila pa tudi začasno odvzame vozniško dovoljenje. Če zaradi zdravstvenega stanja ali zaradi drugega, s tem povezanega objektivnega vzroka, udeleženec cestnega prometa ne more opraviti preizkusa, mu policist odredi strokovni pregled. Če zdravnik, ki opravi strokovni pregled, ugotovi, da je pod vplivom alkohola, policist vozniku prepove nadaljnjo vožnjo, vozniku motornega vozila pa začasno odvzame vozniško dovoljenje. Policist odredi strokovni pregled tudi v primeru, če udeleženec cestnega prometa ne opravi odrejenega preizkusa po navodilih proizvajalca. Z globo najmanj 1.200 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s policistovo zahtevo ali odredbo. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 18 kazenskih točk.