Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika Novo mesto, Brežice, Trebnje, Obrežje

Z glavo razbil steklo policijskega vozila

Piše: R.K.

Čas objave:
24.05.2021 13:13

Na Prapreški poti pa je alkohol botroval pretepu, skupila jo je tudi ženska.

V petek, 21. maja popoldne so policiste PP Trebnje poklicali na pomoč iz gostinskega lokala v Trebnjem, kjer naj bi pijan moški kršil javni red in mir in nadlegoval goste. Takoj so se odzvali in kršitelja izsledili. Med postopkom je 29-letni nasilnež z glavo razbil steklo na službenem vozilu policije. Ker ni upošteval opozoril in ukazov, so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog in na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari.

V soboto, 22. maja, nekaj pred 20. uro so policiste poklicali na pomoč iz naselja na Prapreški poti, kjer naj bi prišlo do pretepa. Policisti PP in PPP Novo mesto so se takoj odzvali in ugotovili, da je prišlo do pretepa med tremi kršitelji, ki
so bili pod vplivom alkohola. Eden izmed kršiteljev je pretepel tudi žensko, ki je posredovala in poskušala preprečiti pretep. Ob prihodu policistov se kršitelj ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Vsem so zaradi kršitev javnega reda in miru izdali plačilne naloge.

Hudo poškodovan kolesar
Brežiški policisti so bili v petek nekaj pred 12.30 obveščeni o prometni nesreči v Brežicah. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 74-letni voznik osebnega avtomobila s pripetim lahkih priklopnikom v križišču odvzel prednost 61-letnemu kolesarju. Kolesar je trčil v priklopnik, padel in se huje poškodoval. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo zoper povzročitelja nesreče na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Padec kolesarja
V noči na nedeljo je na Kandijski cesti v Novem mestu 54-letni kolesar zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad kolesom in padel. Poškodovanega moškega so zaradi lažjih poškodb oskrbeli v novomeški bolnišnici. Policisti so še ugotovili, da je bil kolesar pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,67 miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog.

Prometna nesreča na Obrežju
V petek nekaj po 19. uri je voznik osebnega avtomobila na Obrežju zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom in trčil v drog javne razsvetljave. Lažje poškodovanega 53-letnega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so mu zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Trčil v semafor
V noči na soboto so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na Seidlovi cesti v križišču pri Šmihelskem mostu. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je 48-letni voznik osebnega avtomobila iz Kočevja zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom in trčil v drog semaforja. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. Policisti so še ugotovili, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Zakon o pravilih v cestnem prometu, Zakon o motornih vozilih, Zakon o voznikih in Zakon o obveznih zavarovanjih v prometu za omenjene kršitve določajo globo v višini 2820 evrov. O nesreči smo v soboto že poročali

Poškodoval policistko
V noči na soboto so bili obveščeni o motečem predvajanju glasne glasbe v


naselju v Dobruški vasi, kjer je potekala zabava, na kateri je bilo okoli
40 oseb. Med interveniranjem policistov z namenom vzpostavitve javnega reda
in miru je neznanec v policistko vrgel kamen in jo poškodoval po glavi, z
metanjem kamnov pa je kršitelj poškodoval tudi službeno vozilo policije.
Osumljencu napada so policisti in kriminalisti odvzeli prostost in ga
pridržali. Po zaključeni preiskavi ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo
zaradi kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko opravlja naloge
varnosti.

Vlomi in tatvine
V Brežicah je v noči na petek nekdo skozi vrata poskušal vlomiti v prodajalno. Storilec v objekt ni uspel vstopiti, z dejanjem pa je povzročil za okoli 100 evrov premoženjske škode.

Na parkirnem prostoru avtocestnega postajališča Dul je v soboto v jutranjih
urah nekdo iz odklenjenega osebnega avtomobila odtujil denarnico z dokumenti in denarjem.

Poskus izmika mejni kontroli
Policisti PMP Obrežje so na vstopu v Slovenijo med kontrolo tovornega vozila srbskih registrskih oznak odkrili državljana Bangladeša, ki se je skrit med tovorom poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakonito prestopili državno mejo
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Slovenske vasi izsledili in prijeli državljana Kosova in na območju Cerovega Loga pet državljanov Egipta. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.