Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika Novo mesto

Za policisti pestra noč

Piše: Radio Krka

Čas objave:
01.11.2012 20:38

Policisti Policijske uprave Novo mesto so od zadnjega poročanja intervenirali v 98 nujnih primerih. Obravnavali so 3 prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 19 prometnih nesreč, v katerih je nastala materialna škoda.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali voznika osebnega avtomobila. Posredovali so zaradi 18 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in pridržali kršitelje, ki se kljub ukazom policistov niso pomirili in so nadaljevali s kršitvami. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, povzročitve splošne nevarnosti, ogrožanja varnosti, povzročitve hude telesne poškodbe, povzročitve lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Intervenirali so zaradi požara, ilegalnega prehoda državne meje, sprožitve signalno varnostne naprave, zgostitev prometa, povoženja divjadi in ovir na vozišču.

Osumljenec znova v priporu
Policisti na OKC PU Novo mesto so nekaj po 18. uri prejeli klic na pomoč iz naselja v okolici Novega mesta, kjer naj bi prišlo do pretepa in groženj z orožjem. Na kraj, kjer se je zbralo večje število prebivalcev naselja, je bilo takoj napotenih več policijskih patrulj. Novomeški policisti so izsledili in prijeli 28-letnega osumljenca in zasegli pištolo. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je osumljenec vstopil v bivalni objekt, kjer so se nahajali oškodovanci. Tam je udaril žensko in moškega in ga poškodoval. Kasneje se je ponovno vrnil in s pištolo grozil oškodovancu da ga bo ubil in z udarcem s pištolo mladoletniku hudo poškodoval roko. Policisti so nasilneža danes privedli k preiskovalnemu sodniku s kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj hude telesne poškodbe, lahke telesne poškodbe in kaznivega dejanja grožnje. Preiskovalni sodnik je zanj odredil pripor. Novomeški policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, saj naj bi 32-letni osumljenec pred prihodom policistov iz pištole izstrelil več nabojev.

Nasilje v družini tudi na Dan mrtvih
Črnomaljski policisti so včeraj v naselju v okolici Črnomlja posredovali zaradi nasilja v družini. 26-letni nasilnež je ob prisotnosti otrok izvajal fizično in psihično nasilje nad partnerko. Osumljenec jo je pretepal, brcal in vanjo metal inventar. Razbijal je stole, vrata in stekla na oknih. Policisti so še ugotovili, da nasilnež že dalj časa izvaja nasilje nad partnerko, saj naj bi jo že večkrat pretepel. Izrekli so mu prepoved približevanja žrtvam zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njihovo življenje, osebno varnost in svobodo. O izrečenem ukrepi so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o ukrepu. Osumljenca bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini in kaznivega dejanja zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja.

O nasilju v družini so včeraj bili obveščeni tudi novomeški policisti. 33-letni osumljenec iz okolice Novega mesta naj bi že dalj časa izvajal fizično in psihično nasilje nad partnerko in ji preprečeval, da bi poiskala pomoč. Tudi v preteklih dneh jo je pretepal in ji grozil, da jo bo ubil. Policisti so odvzeli prostost osumljencu, ki je včeraj popoldan povzročil prometno nesrečo v okolici Trebnjega. Odklonil je tudi preizkus alkoholiziranosti. Policisti so mu izrekli ukrep prepovedi približevanja in obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika. Zaradi kršitev so na sodišče naslovili obdolžilni predlog, na tožilstvo pa bodo podali ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Brežiške policiste pa je sinoči na pomoč poklicala žrtev nasilja v družini. 52-letni nasilnež se je sprl s partnerko in ji z nožem grozil, da jo bo ubil. Ko je skušala poklicati na pomoč, ji je razbil telefon in odšel s kraja. Policisti so osumljenca izsledili in mu izrekli prepoved približevanja žrtvi. Po zaključenem postopku ga bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Šentjernejski policisti bodo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini ovadili 46-letnega in 24-letnega nasilneža, ki sta izvajala fizično in psihično nasilje nad ženo oziroma mamo. 46-letni osumljenec je kraj zapustil pred prihodom policistov, 24-letnemu osumljencu pa so odvzeli prostost in ga pridržali. Izrekli jima bodo prepoved približevanja in nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Tatovi ne počivajo
V Novem mestu je nekdo skušal vlomiti v kotlovnico. Poškodoval je vrata in povzročil za okoli 3000 evrov škode.

V noči na torek je na parkirnem prostoru v Novem mestu neznanec z osebnega avtomobila Renault clio odtujil štiri pnevmatike s platišči.


V vinorodnem okolišu v bližini Dolenjskih Toplic je neznanec vlomil v zidanico in odtujil suhomesnate izdelke. Lastnik je oškodovan za 100 evrov.

Na parkirnem prostoru zdravstvene ustanove v Novem mestu je v torek nekaj po 18. uri nekdo razbil steklo na osebnem avtomobilu in odtujil denarnico z dokumenti in bančno kartico.

Na parkirnem prostoru v Novem mestu je nekdo vlomil v rezervoar tovornega vozila in iztočil in odtujil okoli 50 litrov goriva.

Danes dopoldan je v okolici Trebnjega nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil nakit. Oškodovanka ocenjuje škodo na okoli 200 evrov.


Pa še o prometu...
Šentjernejski policisti so včeraj nekaj po 9. uri med kontrolo prometa v Grobljah pri Prekopi ustavili 60-letnega voznika osebnega avtomobila in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. Kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,65 miligramov alkohola, so odpeljali v prostore za pridržanje. Na sodišče bodo naslovili obdolžilni predlog.


Tudi kršitve javnega reda in miru
V torek nekaj pred 23. uro so novomeški policisti posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru v lokalu v Novem mestu, kjer naj bi se kršitelji neprimerno vedli, eden izmed njih naj bi udaril lastnika lokala in ga poškropil s plinskim razpršilcem. Kršitelji so lokal zapustili in niso poravnali računa za pijačo. Policisti so jih izsledili v drugem lokalu. 27-letni osumljenec, ki je bil pod vplivom alkohola, je nadaljeval s kršenjem javnega reda in miru, nedostojno se je vedel tudi do policistov in ni upošteval njihovih ukazov. Odvzeli so mu prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog. Ovadili ga bodo zaradi kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so sinoči posredovali tudi brežiški policisti. 31-letni kršitelj je razgrajal v stanovanjskem bloku in žalil stanovalce. Kljub opozorilom policistov se ni pomiril, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.