Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Kronika Novo mesto

Za prometno nesrečo na dolenjki kriva oba voznika

Piše: Radio Krka

Čas objave:
31.05.2016 15:08

Za prometno nesrečo, ki se je včeraj okoli 14. ure zgodila na dolenjski avtocesti, sta odgovorna oba udeležena voznika tovornih vozila, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto. Obema bodo izdali plačilna naloga.

Kot smo že včeraj poročali se je nesreča zgodila na dolenjski avtocesti pred odcepom za Bič. Kot so zapisali na PU Novo mesto so policisti ugotovili  da je 62-letni voznik vozil tovorno vozilo s pripetim polpriklopnikom z natovorjenimi osebnimi avtomobili po avtocesti iz smeri Obrežja proti Ljubljani. Pri kraju Medvedjek ni vozil po sredini voznega pasu, ampak je zapeljal preko neprekinjene črte, ki ločuje desni prometni pas od odstavnega pasu. Na tem delu ceste je bilo na odstavnem pasu ustavljeno tovorno vozilo, ki ni bilo označeno, prav tako ni bilo označeno, da se na tem delu ceste opravljajo dela. 42-letni voznik se je v tem času nahajal izven tovornega vozila, kje natančno, policisti še preiskujejo. 62-letni voznik je trčil v ustavljeno tovorno vozilo, ki je prebilo ograjo in se prevrnilo po nasipu. Po nasipu je padel tudi 42-letni voznik. Po trčenju so s polpriklopnika padla tri vozila, vnel se je ogenj in zajel šest novih vozil, naloženih na polpriklopnik.

Požar so gasilci hitro omejili in pogasili. Oba udeležena voznika so reševalci odpeljali v bolnišnico, kjer so jima oskrbeli lažje poškodbe.


Avtocesta je bila v smeri proti Ljubljani zaprta za ves promet do 19.40 ure. Obvoz so urejali policisti in se z različnimi ukrepi trudili zagotavljati pretočnost prometa na obvoznih cestah. V najkrajšem možnem času so do izvoza z avtoceste varno pospremili tudi voznike osebnih vozil, ki so obtičali na avtocesti za mestom, kjer se je zgodila prometna nesreča.