oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Kako je danes videti kamp Paradiso?...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Kronika Novo mesto

Za vikend 'pokalo kot za stavo'

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.07.2015 12:36

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 147 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 404 klice. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je udeleženec huje poškodoval, štiri prometne nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami in 20 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Kršitelju cestnoprometnih predpisov so zasegli avtomobil in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 43 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in pridržali tri kršitelje. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin.

VOZNIK POD VPLIVOM ALKOHOLA
Na Mejni prehod za mednarodni cestni promet Obrežje je 24. 7. popoldan pripeljal 50-letni državljan Švice. Policisti so opravili mejno kontrolo in zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti vozniku odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 1,1 miligramov alkohola (2,29 g/kg). Kršitelju so odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

POVZROČITELJ NESREČE POD VPLIVOM ALKOHOLA
Novomeški policisti so bili 26. 7. zvečer obveščeni o prometni nesreči na Trški gori. Opravili so ogled in ugotovili, da je 56-letni voznik osebnega avtomobila peljal po levi strani vozišča in trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 66-letni voznik. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,86 miligramov alkohola (1,79 g/kg). Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

PROMETNE NESREČE ZARADI NEPRILAGOJENE HITROSTI
V noči na 25. 7. se je na Kidričevi ulici v Trebnjem zgodila prometna nesreča, v kateri se je lažje poškodovala 39-letna voznica osebnega avtomobila. Policisti so ugotovili, da je bil vzrok prometne nesreče neprilagojena hitrost. Povzročiteljici nesreče so izdali plačilni nalog.

V noči na 27. 7. so bili brežiški policisti obveščeni o prometni nesreči pri Zasapu. Ugotovili so, da je 32-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz Drnovega proti Zasapu in v ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v nasip peska. Lažje poškodovanega voznika so reševalci odpeljali v brežiško bolnišnico.


Brežiške policiste so v noči na 26. 7. poklicali na pomoč z Bizeljskega, kjer naj bi pijan 23-letni nasilnež doma razbijal po vratih. Policisti so ugotovili, da je moški pred tem na Kumrovški cesti povzročil prometno nesrečo. Zaradi neprilagojene hitrosti je izgubil oblast nad vozilom, trčil v prometno signalizacijo in varovalno ograjo in odšel s kraja nesreče. V litru izdihanega zraka je imel 0,74 miligramov alkohola, opravljanje strokovnega pregleda pa je odklonil. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

HUDO POŠKODOVAN KOLESAR
Policiste Policijske postaje Novo mesto so 26. 7. iz novomeške bolnišnice obvestili, da so oskrbeli moškega, ki naj bi bil udeležen v prometni nesreči. Po prvih ugotovitvah policistov je 51-letni moški kolesaril po regionalni cesti. V bližini odcepa za Hmelčič je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad kolesom, padel in se huje poškodoval. Okoliščine policisti še preverjajo.

PRIDRŽALI KRŠITELJE
25. 7. dopoldan so bili novomeški policisti obveščeni, da naj bi na Glavnem trgu v Novem mestu trije pijani mladostniki kršili javni red in mir, kričali in nadlegovali mimoidoče. Policisti so izsledili kršitelje, stare 22, 23 in 25 let. Ti se kljub njihovim ukazov niso pomirili, nadaljevali so s kričanjem, razbijanjem in nedostojnim vedenjem, zato so jim odvzeli prostost in jih odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so jim izdali plačilne naloge.

POŠKODOVANJE TUJE STVARI
V noči na 25. 7. so neznanci na parkirnem prostoru in dvorišču osnovne šole v Pišecah poškodovali cvetlična korita, razbili luči, table z napisi in poškodovali fasado. Povzročili so za okoli 3000 evrov škode.